ARTÍSTICA – L’equip espanyol ja té mig bitllet olímpic

10 juny 2021 | Nat. Artística

La seleccio espanyola de natació artística ja té mig bitllet olímpic després de quedar segona en equip tècnic al Preolímpic de Barcelona 2021. Per ara, l’equip s’assegura la plaça a Tokio 2021 ja que el campionat classificatori atorga la plaça olímpica als tres primers equips classificats. Demà, a la prova d’equip lliure, les nedadores hauran de revalidar la puntuació entre les millors per poder confirmar la seva classificació als Jocs Olímpics.

Les Olimpíades d’enguany acolliran 10 equips de natació artística de tot el món, en comptes de 8 que és com havia estat fins a Rio 2016. D’aquests 10 equips, 5 són els millors països de cada continent, comptant l’organitzador de les Olimpíades: Japó, Rússia, Canadà, Egipte i Australia; 2 són les millors del Campionat del Món anterior als Jocs, en aquest cas de Gwangjú 2019 (sense comptar el país organitzador i les millors de cada continent): Xina i Ucraïna; per últim, les 3 darreres places que es disputen aquest dijous i divendres al classificatori de Barcelona 2021.

A la competició d’equips de l’Artistic Swimming World Series (ASWS) 2021, que es disputa simultàniament al Preolímpic, la selecció espanyola ha quedat també en segona posició amb 90.5506 punts, a només dues dècimes d’atrapar Itàlia que ha quedat primera i per davant de Canadà que ha estat tercera.

 

Preolímpic Barcelona 2021

 

L’ASWS ha continuat amb la prova de solo tècnic masculí, on el nedador del centre de tecnificació catalana Dennis Gonzalez, ha quedat segon per darrere del solista rus Aleksander Maltsev. A la competició de solo el podi ha estat format per Canadà, Liechestein i els Estats Units. Per útlim, en duet mixte tècnic, la parella catalana formada per Pau Ribes i Emma Garcia ha quedat segona darrere del duet de Rússia.

 

pau i emma medalla bcn21

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE