FEDERACIÓ – Enric Bertrán : “El 2018 serà un any ple de reptes”

30 des. 2017 | Federació

– President, un 2017 esportivament parlant, molt bo?

Per descomptat, de nou els nostres clubs i esportistes han tornat a demostrar el seu gran potencial i ens han ofert un any memorable. Ja no només amb els noms propis com Mireia Belmonte al Mundial de Budapest, o Ona Carbonell o la selecció de waterpolo femení, si no també per les medalles dels juniors i juvenils en les competicions internacionals de totes les modalitats esportives. Vull destacar també l’actuació dels esportistes Masters de casa nostra amb medalles mundials i un col·lectiu que també està a totes les competicions internacionals de primera línia, com són els àrbitres i jutges catalans. Crec que és motiu per estar molt orgullosos de la feina feta i dels èxits assolits, tant en competició domèstica com en competició internacional. I per acabar l’any, la Jèssica Vall ens ha regalat l’or Europeu… fantàstic!

 

– Els clubs catalans també han estat en els podis de totes les competicions estatals, com ho valora?

Només puc tenir paraules de felicitació i agraïment a tots els clubs catalans i a tots els seus esportistes, tècnics, presidents, directius i totes les persones que dia rere dia treballen pels nostres esports i per fer cada cop més gran i forta la nostra família aquàtica. Els clubs de natació de casa nostra tenen una doble vessant, són clubs esportius i clubs socials i per tant formen una part molt important de la societat catalana amb un teixit associatiu de base molt àmplia i sòlida.

 

– Acabem doncs el 2017 amb una sensació molt bona, i com comencem el 2018?

El 2018 serà un any ple de reptes molt interessants i que ens motiven molt. Tindrem un Campionat d’Europa de Waterpolo a casa nostra i estem molt contents de ser-ne una part molt important de l’organització. Vam apostar des de la FCN per organitzar l’Europeu de waterpolo a Barcelona i després de converses amb totes les parts implicades se’ns va concedir la seu dels 33ns  Campionats d’Europa de Waterpolo Barcelona 2018. El què llavors era un somni, ara s’ha convertit en una realitat que del 14 al 28 de juliol es celebrarà a les Piscines Bernat Picornell de Barcelona.

 

– Una instal·lació mítica pel waterpolo de casa nostra.

Per descomptat. Les Picornell pel waterpolo tenen una mística especial, és la instal·lació de referència a on hem viscut moments històrics, com la final olímpica de Barcelona 92. Una final que aquest any en vam celebrar el 25è aniversari repetint un partit entre la selecció espanyola i la italiana actuals i convidant als protagonistes d’aquella final èpica. Va ser un moment molt bonic d’aquest 2017. Altres grans moments han sigut l’or del waterpolo femení al Mundial Barcelona 2013 o la Final Six del 2014 amb el CN Atlètic Barceloneta al podi.

 

– Què en podem esperar de l’Europeu de waterpolo a Barcelona?

El què tinc clar és que estem treballant per a què sigui un èxit organitzatiu. La FCN està bolcada en l’organització d’aquesta gran competició europea, a on hi ha els millors equips del món. Per altra banda, també sabem que les grans competicions es recorden pels èxits esportius i aquí el nostre waterpolo hi té molt a dir. Crec que estarem a un gran nivell.

 

– Podem saber alguna novetat de l’Europeu?

Estem treballant per a convertir, de nou, la muntanya de Montjuic i les Piscines Picornell en l’epicentre del nostre esport. Volem que sigui un gran punt de trobada per a totes les persones que estimen els nostres esports i atraure a quanta més gent millor. De fet, crec que tothom s’ho podrà passar molt bé, a més de gaudir d’un waterpolo d’alt nivell.

 

 – Però el 2018 no només serà el Campionat d’Europa de waterpolo, hi ha molta més competició.

Si, és clar. I aquest és el gran orgull nostre, perquè mentre s’estigui celebrant l’Europeu de Barcelona de waterpolo; els nedadors i nedadores, els nedadors i nedadores de Sincronitzada i les saltadores i els saltadors s’estaran preparant pel seu Europeu, que serà a principis d’agost a Glasgow. Per tant, tindrem un estiu molt intens de competició internacional amb una gran presència catalana a tot arreu. A més a més, aquest any hi ha més clubs de waterpolo catalans competint en competicions europees i amb possibilitats de tornar a ser a les finals de cada competició. I de nou, tindrem les seleccions de categories d’edats, amb una gran presència catalana, competint internacionalment.

 

– I amb tot aquest moviment esportiu, no ens podem oblidar dels clubs Catalans.

La FCN sempre ha estat, està i estarà al costat dels seus clubs. Seguirem treballant conjuntament per enfortir el nostre esport, tant pel què fa a la base i a la formació com la tecnificació i l’alt rendiment. La FCN sempre està a la disposició dels seus clubs tant a nivell de competicions com amb els programes esportius de les nostres direccions tècniques. La nostra idea és dotar de les eines necessàries a clubs, esportistes i tècnics per seguir creixent i enfortint els nostres Esports. Seguir treballant com fins ara perquè entenem que només amb una feina conjunta arriben els èxits.

 

“Desitjo a tota la gran comunitat dels Esports aquàtics de casa nostra i a les seves famílies que tinguin un gran 2018”

 

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE