FEDERACIÓ – JA SOM CENTENARIS!

20 gen. 2021 | Federació

Avui la Federació Catalana de Natació ha presentat el seu Centenari. I és que aquest any 2021 la Federació Catalana de Natació celebra 100 anys. La presentació del Centenari s’ha fet a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm amb la presència del President de la FCN, Enric Bertrán; Ramon Agenjo, Conseller i Secretari de S.A. Damm i Patró Director de la Fundació Dam, Gerard Esteva, President de la UFEC, David Escudé, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Diputat d’esports de la Diputació de Barcelona i Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física. Amb ells a la Fàbrica Damm també han estat 4 dels grans esportistes catalans, Dani López-Pinedo porter de waterpolo del CN Atlètic-Barceloneta, Maica Garcia jugadora de waterpolo del CN Sabadell, Jèssica Vall, nedadora del CN Sant Andreu i Gemma Mengual un referent mundial de la natació artística. 

Concretament la Federació es va crear el 25 de febrer del 1921 a Barcelona de la mà del el Club Natació Barcelona, el Club Natació Atlètic i Club Natació Sabadell, que eren els clubs que lideraven el moviment de la natació i van prendre la iniciativa, tot i que van comptar amb amb l’adhesió entusiasta dels altres clubs que també practicaven el nostre esport: el Club Natació Mataró, el Club Natació Pop de Badalona, el Centre d’Esports de Lleida, l’Ateneu Enciclopèdic Popular i el Club de Mar. 

Avui, transcorreguts 100 anys des d’aquella data, la FCN es disposa a celebrar el Centenari amb l’orgull de constatar que els 8 clubs que van constituir la Federació, s’han convertit en 128 i amb gairebé 17.000 llicències. El Sr. Jaume Mestres va ser el primer president de la Federació Catalana de Natació. El Sr. Enric Bertrán, l’actual. Disset Presidents han representat aquest esport amb un nombre immens d’èxits i un dels referents de l’olimpisme. 

Ha sigut un camí llarg però ha valgut molt la pena. 100 anys donen per a molt: les primeres competicions al mar, les primeres piscines, la creació dels nostres Clubs, l’organització de grans competicions internacionals, els grans èxits dels nostres esportistes… I sobretot, la gran tasca dels nostres Clubs. A tots ells, la Federació Catalana de Natació els dona les gràcies. “Els nostres valors han estat la perseverança, la passió i la feina ben feta, i, gràcies a ells, hem arribat a aquest present brillant que ha merescut els màxims reconeixements” diu el President de la FCN.

 

ENTRE TOTS I TOTES, 100 ANYS

Aquest és el lema de la campanya que la FCN ha dissenyat per explicar aquests 100 anys a les xarxes socials.

Les cares dels protagonistes de la campanya ENTRE TOTS I TOTES, 100 ANYS, aniran acompanyades de les fites que han aconseguit al llarg de la seva carrera.” Hem triat 100 moments, 100 efemèrides que ens ajudin a explicar la nostra història i les de la gent que ho ha fet possible”, en paraules de la FCN. ” El fil conductor ens el va suggerir el llibre dels nostres estimats historiadors, Juan Antonio Sierra i Manuel Domenech, “Fites en la història de la Natació Catalana”, valuosa joia elaborada pel 75è aniversari de la Federació Catalana de Natació. Nosaltres l’hem completat amb els últims 25 anys” .

Aquests moments s’aniran publicant durant tot aquest any al web de la FCN i als perfils de les xarxes socials. Són càpsules que combinen vídeo, imatges i retalls de diaris o revistes. Tenen una durada aproximada d’1 minut. No es publicaran per ordre cronològic. S’aniran alternant les diferents èpoques viscudes per a que així tothom se senti representat durant tot l’any del Centenari.

 

LES COMPETICIONS DEL CENTENARI

En aquest sentit, el President de la FCN també ha anunciat un seguit de grans competicions internacionals que es faran durant aquest any amb la organització de la FCN. Entre elles, ja està concedida la Super Final de les World Series de natació artística, les millors seleccions del món estaran a Barcelona. El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació, un clàssic del calendari de la Catalana, però que aquest any tindrà molta més dimensió, a les portes d’un any olímpic. Es faran també dos partits de les seleccions catalanes de waterpolo, masculí i femení i en salts i aigües obertes es buscarà dimensionar internacionalment algunes de les competicions que ja estan en calendari i que són tot un clàssic d’aquests esports. 

 

La Federació Catalana de Natació inicia doncs un any històric, un any ple de records, un any a on explicarem d’on venim i qui som. Un any que en sí mateix serà un llegat, Un any centenari, emotiu i intens. 

 

VISCA LA FEDERACIÓ CATALANA DE NATACIÓ

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE