NATACIÓ – El CN Sant Andreu campions i campiones de Catalunya

17 gen. 2022 | Natació

Han acabat 4 dies intensos de natació al CN Terrassa amb la celebració de l’Astrapool Open Internacional Catalunya de Natació. Una competició que ha servit per estrenar l’any en piscina llarga i per posar a prova l’estat de forma de cara a tots els objectius d’aquest any, sobretot l’open de Málaga de principis d’abril a on es juguen els bitllets internacionals. A més a més, aquest campionat és una de les etapes del Circuit Català de Trofeus de Natació i també del Grand Prix de la RFEN.

En aquest Open català el CN Sant Andreu ha estat el campió amb 2.672.50 punts, el CE Mediterrani ha estat segon amb 2.004 punts i el CN Mataró tercer amb 1901 punts. Els millors nedadors per puntuació FINA han estat Lidón Muñoz del CN Sant Andreu que a la prova dels 50 m esquena va aconseguir 800 punts, Marina Garcia segona amb 793 punts dels 200 m braça i Jèssica Vall tercera mb 775 punts en els 50 m braça. Lidón Muñoz a més també va ser la nedadora de tota la competició amb més medalles, un total de 7, 6 de les quals d’or. Qui va igualar en nombre de medalles van ser dues nedadores del CN Barcelona que van fer una competició excepcional, per una banda Mireia Pradell i per l’altre Vicky Yegres, les dues es van penjar 7 medalles en aquest campionat. Pel què fa a la classifciació masculina, el millor nedador per punts FINA va ser Ferran Siré amb 800 punts a la prova dels 400 m lliures, el segon Alex Calderón del CE Mediterrani a la prova dels 50 m esquena amb 793 punts i el tercer Guillem Pujol del CN Mataró amb 790 punts dels 400 m lliures.

Els dos millors nedadors, Lidón Muñoz i Ferran Siré van rebre el premi del Trofeu Ciutat de Terrassa.

Cal destacar que el CN Sant Andreu va establir un nou rècord del Campionat, el del 4×100 m lliures amb un temps de 3.48.94. En el 4×100 m estils mixte també es va fer un rècord del Campionat, però en aquest cas era la primera vegada que es nedava aquest prova en un Open català i per tant el registre 4.01.20 del CN Sant Andreu, que van ser els guanyadors, va establir-se com a nou rècord del Campionat.

L’Open de Terrassa també va servir per poder lliurar els premis del Circuit Català de Trofeus de Natació de la temporada passada. Els campions i campiones van ser: