WATERPOLO EUROPEU BCN 2018 – La primera fase del pre-europeu de Barcelona 2018, a Praga

12 gen. 2017 | Waterpolo

La primera fase del torneig pre-europeu masculí dels Campionats d’Europa de waterpolo Barcelona 2018 se celebrarà entre el 17 i el 19 de març a Praga i comptarà amb la participació de les seleccions de la República Txeca, Àustria (foto), Bulgària i Suïssa. Els dos primers equips classificats avançaran a la segona fase, prevista per als dies 6, 7 i 8 d’octubre.

Després de la inscripció de les diferents federacions europees, la Lliga Europea de Natació (LEN) ha determinat que no se celebri més que un torneig quadrangular en aquesta primera fase. Les dues millors seleccions es trobaran a l’octubre amb els sis equips no classificats per a la fase final dels anteriors europeus, celebrats a Belgrad el 2016, formant-se dos grups de quatre. Aquests sis equips van ser Bielorússia, Israel, Lituània, Polònia, Portugal i Ucraïna.

La localització d’aquests dos grups i el sorteig es durà a terme el 21 de gener a la ciutat de Tbilissi, coincidint amb una reunió de l’àrea de waterpolo de la LEN.

A la segona fase del pre-europeu no quedarà cap conjunt eliminat, però els seus resultats determinaran els enfrontaments de la tercera, que es disputarà en format play-off, és a dir eliminatòries a doble partit, ja el 2018. Els vuit equips de la segona fase es trobaran en aquesta tercera, que es disputarà el 17 de febrer (anada) i el 3 d’abril (tornada), amb els equips classificats del 9 al 16 a Belgrad: França, Romania, Alemanya, Holanda, Eslovàquia, Geòrgia, Malta i Turquia.

Després del play-off definitiu, els guanyadors dels vuit enfrontaments tindran via lliure per participar a Barcelona 2018.

El pre-europeu femení, en haver-hi menys equips inscrits (20 per 27 en categoria masculina), començarà a l’octubre. La LEN determinarà ben aviat el format de la competició.

 

MEDIA WATERPOLO 2018 BARCELONA

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE