WATERPOLO – Maica Garcia, renuncia al Mundial de Budapest

18 maig 2017 | Waterpolo

La jugadora catalana del C.N.Sabadell, Maica Garcia, ha anunciat avui a través de la web de la RFEN que renuncia al Campionat del Món de Budapest, després d’11 anys a l’elit del waterpolo mundial, Garcia es prèn un temps de descans per poder tornar amb més força. Aquesta és la nota publicada a la web de al RFEN. 

Maica Garcia Godoy, una de les grans estrelles mundials i puntal dels grans èxits del waterpolo espanyol ha decidit renunciar a la convocatòria pels Campionats del Món FINA Budapest 2017 perquè necessita un descants estiuenc després d’11 anys a ple rendiment amb el seu club i amb la selecció. Així li ha fet saber al seleccionador Miki Oca, “que ha entès y recolzat la meva decisió. Necessito descansar per tornar a ser jo i afrontar el cicle olímpic en les millors condicions”.

Per a Maica, considerada millor boia del món, ” és important rendir a la selecció al 100% i en aquest moment, després d’11 anys al més alt nivell, necessitava parar.  Ho vaig parlar amb ell i em va deixar uns dies per a què ho penses. Li agraeixo el seu suport, però he arribat a la conclusió que el millor es parar aquest estiu.”.

No ha estat una decisió fàcil, al contrari, renunciar a jugar un Mundial mai ho és. Ens ha dit que ” fa mal dir no a Budapest, però hi ha un límit i som persones. Soc molt ambiciosa i entregada en allò que faig. El waterpolo és la meva passió, que no ho dubti ningú. Diguem que és un tema més emocional – personal. No estic disfrutant cada minut i per respecte a les meves companyes i entrenadors he de parar”

Respecte al forat momentani que deixa a la selecció, Maica és clara “A nivell d’equip, m’encantaria que l’ocupés una jugadora que pugui viure amb totes les garanties una experiència d’aquest calibre. La meva posició a l’aigua és complicada, desgasta molt, i ara mateix abans de marxar ja vull tornar, però  necessito passió per tornar a trobar-me, per tornar a ser jo”. 

També ens ha comentat que “desitja el millor per la selecció a Hongria, òbviament, seré la fan número 1 de les meves companyes” i que vol “estar a disposició de la selecció” per a la propera temporada. “El cicle olímpic és llarg i el que ve és molt bonic. Lògicament li agradaria arribar als que seran els seus tercers JJOO a Tokyo 2020. Però el camí és dur i s’han de dosificar les forces”.

 

Amb la selecció, Maica ha estat una jugadora de gran importància pels plans de Miki Oca. Ha estat subcampiona olímpica a Londres 2012, campiona del Món a Barcelona 2013, campiona d’Europa a Budapest 2014, aquest any va ser escollida millor jugadora d’Europa, i subcampiona d’Europa a Màlaga 2008. Amb el seu club l’Astralpool C.N.Sabadell ha guanyat 4 eurolligues, 3 supercopes d’Europa, 11 lligues, 10 copes de la reina, 8 supercopes d’Espanya i té les medalles de plata i bronze de la Real Orden al Mérito Deportivo com el reconeixement extraordinari de la Federació Catalana de Natació.

 

Aquesta és la llista de convocades per Miki Oca pels entrenaments al CAR de Sant Cugat, de cara a la preparació pel Campionat del Món de Budapest.

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE