Select Page

Gemma Mengual, Ona Carbonell i Erika Villaécija estaran als JJOO de Rio 2016. 3 catalanes del C.N.Sabadell competiran pel somni olímpic, en el cas de Mengual i Carbonell en el duet de natació sincronitzada i Villaécija ho farà en els 10 km d’aigües obertes. El duet de sincronitzada va aconseguir la classificació a principis d’any, en el preolímpic que es va celebrar al mateix recinte a on competiran aquest mes d’agost pel somni olímpic. Villaécija va haver d’esperar fins el mes de juny a on les aigües de Setubal li van donar la plaça olímpica, convertint els JJOO Rio 2016 en els seus 4rts Jocs Olímpics. 

 

 

 

  

El duet olímpic català es llançarà a l’aigua de la piscina del Maria Lenk Aquatic Center el 14 d’agost a les 11h (16h aquí) per executar la coreografia de duet lliure, el dia següent, 15 d’agost a la mateixa hora nedaran la coreografia de duet tècnic i finalment el 16 d’agost a les 14h (19 h aquí) serà el moment de la final. La gran final de duet de natació sincronitzada a on les dues catalanes buscaran la medalla olímpica. Lluitaran amb duets com el de Rússia, Xina, Japó i Ucraïna per aconseguir un metall olímpic, seria el tercer de totes dues. Gemma Mengual va aconseguir les primeres medalles olímpiques de la història de la sincro a casa nostra amb la plata en duet i també en equip a Pekín 2008 i Ona Carbonell també es va penjar dues medalles als JJOO de Londres 2012, la plata en duet i el bronze en equip. Després de dos cicles olímpics, les dues nedadores, referents d’aquest esport a nivell mundial, es retrobaran per a competir de nou en el més gran dels escenaris esportius. 

 

   

Per la seva banda, Erika Villaécija tindrà la cita a les aigües de Copacabana el dia 15 d’agost a les 9h (14h aquí) en els 10 km d’aigües obertes. Una prova de la qual ja n’és tota una especialista i està entre les 10 primeres del món. En els últims JJOO a Londres 2012 la catalana va nedar en piscina i en aigües obertes, aconseguint una meritòria 8a plaça que li va valer un diploma olímpic i ser així una de les millors del món en aquesta duríssima especialitat.