WATERPOLO SPLIT 22 – Les campiones d’Europa i els Campions del Món a punt per un nou repte, el Campionat d’Europa

26 ag. 2022 | Waterpolo

Dissabte 27 d’agost i fins dissabte 10 de setembre la ciutat croata d’Split acull una nova edició dels campionats d’Europa de waterpolo tant en categoria masculina com en categoria femenina. En aquest cas, les dues seleccions estatals, amb totes i tots els jugadors i jugadores de clubs catalans, s’enfronten a un repte majúscul, i és poder tornar a estar a la final europea essent elles les actuals campiones d’Europa (Budapest 2020) i ells els actuals campions del món (Budapest 2022). 

En el passat campionat d’Europa, el que es va celebrar a Budapest al mes de gener del 2020, just abans de la pandèmia, les dues seleccions per primera vegada a la història van arribar a una final europea en el mateix Campionat. En aquella ocasió les noies van guanyar l’or i els homes la plata. Ara el repte torna a ser majúscul, perquè els homes s’han penjat l’or mundial en l’últim campionat del món, el de Budapest d’aquest mes de juliol i per tant tenen moltes opcions de tornar a estar a una final europea, i les dones són les actuals defensores del títol i en el Mundial haguessin pogut arribar més lluny, segurament al podi, si no hagués estat que USA es va creuar amb les de Miki Oca als quarts de final. En definitiva, un nou Europeu i una nova oportunitat per a fer història i arribar altre cop els dos equips a la final, la cirereta del pastís seria aconseguir una fita que mai abans ningú ha aconseguit, dues medalles d’or en un mateix Europeu, veurem. 

 

anni espar

En tot cas les noies comencen dissabte 27 d’agost i juguen en dos grups de 6 equips cada un. La selecció està enquadrada en el grup B i jugaran segons el següent calendari:

27/8 – 11.30 h SRB – ESP
28/8 – 20.30 h ESP – ITA
30/8 – 13.00 h FRA – ESP
01/9 – 19.00 h ESP – ISR
03/9 – 11.30 h SVK – ESP

sele esp masc

En el cas dels nois, hi ha 4 grups de 4 i estan enquadrats en el grup C i jugaran segons el següent calendari:

29/8 – 09.00 h ROU – ESP
31/8 – 12.00 h NED – ESP
02/09 – 14.00 h GER – ESP

 

TOTA LA INFORMACIÓ I RESULTATS AQUÍ
 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE