BUDAPEST 22 / WATERPOLO – CAMPIONS DEL MÓN

3 jul. 2022 | Waterpolo

21 anys després i 5 anys i 4 finals consecutives, ha arribat la recompensa. La selecció de waterpolo s’ha proclamat avui, 3 de juliol del 2022 CAMPIONA DEL MÓN. I ho ha fet en una final d’infart, en una final a la catedral del waterpolo, a Budapest a la piscina Alfred Hajos de la illa Margarita. I ho ha fet contra Itàlia i als penals. 9-9 final del partit i 14 a 15 final amb una aturada històrica del porter Edu Lorrio, que just havia substituït a Unai Aguirre a la porteria.

El partit ha començat perfecte pels homes de David Martín, un 1 a 3 en els primers compassos que s’ha convertit en un 3-3 al final de la primera part. Després ha vingut la segona part amb un parcial de 0-3 per Espanya i un marcador de 3-6 semblava que posava les coses fàcils pels interessos de la selecció. A la tercera part ha començat la remuntada de la selecció italiana amb un parcial de 3-2 i un marcador que començava a preocupar i amb un gol anul·lat a Sergi Cabanas, per tant un resultat de 6-8 i uns últims 8 minuts no aptes per a cardíacs. I així ha estat, del 6-8 s’ha arribat al 6-9, i ràpidament al 7-9, en un penal en contra Espanya a causa d’un error amb el polsador del temps mort. Un penal que mai s’hauria d’haver pitat. El 7-9 ha desequilibrat a l’equip de David Martín que no ha pogut evitar el 9 a 9 i la tanda de penals. La història no podia tornar a Espanya a la plata, eren ja 4 finals consecutives amb una medalla de plata. Avui era el dia, després de l’última medalla d’or a Fukuoka 2001, tocava Budapest 2022. Els penals han estat un calvari i un patiment brutal. La tanda oficial ha acabat amb un empat a 4 i per tant començava la “muerte súbita”. El primer que marca guanya. Ha xutat Felipe Perrone i ha marcat. Els tècnics ja havien canviat els porters, per aquesta segona tanda de penals ha entrat Marco di Lungo per Itàlia i Edu Lorrio per Espanya. L’italià Damonte també ha anotat. Era el torn de Granados, que també ha marcat, si Lorrio se’l parava, Espanya campiona del món. I ha passat, Edu Lorrio ha parat el penal. Ha parat el xut de Giacommo Canella i la selecció de David Martín ha quedat CAMPIONA DEL MÓN.

Una nova pàgina a la història del waterpolo català, perquè tots els jugadors i l’staff tècnic són catalans o juguen en clubs catalans. A més a més 9 dels jugadors s’han format a Catalunya, són catalans i surten de clubs catalans i del centre de tecnificació que té la Federació Catalana de Natació: Unai Aguirre, Álvaro Granados, Marc Larumbe, Sergi Cabanas, Bernat Sanahuja, Blai Mallarach, Roger Tahull i Felipe Perrone (que tot i ser brasiler d’origen, es va formar a Catalunya i en clubs catalans). Els clubs catalans als quals pertanyen són: CN Atlètic-Barceloneta, CN Barcelona i CN Sabadell.

ENHORABONA A TOTS I TOTES els que des de sempre heu format, formeu i formareu part del waterpolo català. Gràcies a la selecció, als tècnics David Martín, Svilen Piralkov i Antonio Aparicio per tornar a fer-nos somiar, per tornar a ser CAMPIONS DEL MÓN.