Coneix els nostres Clubs

2 març 2023 | Coneix els nostres Clubs

Club Natació Atlètic-Barceloneta

El Club Natació Atlètic-Barceloneta és una entitat esportiva fruit de la fusió entre el Club Natació Atlètic, fundat l’any 1913 i el Barceloneta Amateur Club, fundat l’any 1929.

El 1918, el CN Atlètic va impulsar l’organització del primer Campionat de Catalunya de Natació.

El 1920, el club va participar en la fundació de la Federació Espanyola de Natació Amateur i el 1921, també es va implicar en la fundació de la Federació Catalana de Natació.

El 1958, la planificació del futur passeig Marítim va impulsar a l’Atlètic i al Barceloneta a treballar junts per aconseguir una piscina coberta al barri, una necessitat imperiosa per tal d’assolir bons resultats esportius.

El 1968, davant la negativa a la fusió de l’assemblea del CN Atlètic, el CN Barceloneta va aconseguir la gestió de la primera piscina coberta municipal de la Barceloneta.

L’any següent, el CN Atlètic va construir davant del seu estatge social una piscina metàl·lica desmuntable a la platja.

Amb les reformes urbanístiques derivades dels Jocs Olímpics de 1992, els estatges socials d’ambdós Clubs van ser enderrocats, però els van prometre unes noves instal·lacions als terrenys de l’antic balneari de Sant Sebastià si tots dos Clubs es fusionaven.

De l’acord entre institucions i clubs va sorgir el Club Natació Atlètic-Barceloneta, amb el guió corresponent per no dissociar les dues entitats. Els Presidents artífexs de la fusió van ser Joan Esteve Simal, de l’Atlètic, i Alfons Cánovas Lapuente, del Barceloneta.

El 2013 es va celebrar el Centenari del Club. El mes de maig de 2023 el CNAB farà 110 anys.

 

Compartir:

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE