ENRIC BERTRÁN – El 2020 ens ha colpejat, el 2021 patirem les seqüeles, però és el nostre centenari, i el celebrarem com la nostra història es mereix

30 des. 2020 | Federació

– President, el 2020 el vem començar molt bé esportivament parlant… 
I tant, el 2020 el vem començar de forma genial, amb un Europeu de waterpolo a Budapest, i dues medalles. Or per les noies, plata pels nois i les dues classificacions olímpiques sota el braç. I tenint en compte que en les dues seleccions tots els esportistes eren de clubs catalans.

 

– I llavors al març va arribar la pandèmia…
Sí, va ser una situació brutal, de cop tots tancats a casa, les instal·lacions tancades, les piscines tancades, els clubs sense activitat i tot parat  i per tant, la FCN també tancada. Va ser un cop duríssim. La Federació ja té 100 anys d’història, aquest 2021, celebrarem el nostre centenari. Amb 100 anys les hem vist de tots colors, però aquesta pandèmia, sense cap mena de dubte està entre els pitjors moments de la nostra història

 

– Ara ja som a finals del 2020, portem molts mesos amb la pandèmia i amb la situacions restrictives quina valoració en fas?
Primer de tot crec que la paraula que expressa millor el què sento és “agraïment”. Agraïment al personal de la FCN, per la seva implicació, confiança i comprensió. Per entendre les duríssima situació en la què estem i entendre les mesures que hem hagut d’emprendre amb l’objectiu de preservar la viabilitat de la FCN i dels seus llocs de feina. Agraïment als clubs de natació, per com han lluitat i com segueixen lluitant i per la seva capacitat d’adaptar-se als nous protocols de salut. Agraïment a totes i tots els esportistes que s’han hagut de sobreposar a situacions brutals. com la de no poder entrenar o competir o fer-ho en condicions adverses. Agraïment als tècnics i tècniques que han tingut la capacitat d’inventar-se els entrenaments que fes falta per mantenir l’esperit de competició viu i agraïment també a tot el col·lectiu arbitral, totes aquelles persones que vetllen per les competicions i que ara mateix estan aturats, sense activitat o han reduït la seva activitat moltíssim perquè no tenim competició territorial. 

 

– President, la competició és segura?
Evidentment. Primer de tot els clubs catalans han fet inversions molt serioses per a convertir tots els seus espais en espais segurs i que compleixen totes les mesures de salut. A més, la FCN juntament amb la SGEAF i la UFEC vem dissenyar uns protocols de competició que a la primera reobertura, la de l’estiu, van ser pioners i referents. Però la situació s’ha complicat, i si al setembre vem tenir una petita escletxa a on vam poder competir, a mitjans octubre amb  l’inici de la segona onada ens vam haver d’aturar de nou i fins ara, que no hem pogut tornar encara a la nostra activitat. 

 

– L’esport de base és el gran perjudicat.
Sí, sense cap dubte. La nostra raó de ser és la competició, l’aprendre a competir, a guanyar i a perdre, ensenyar el fair play, la formació de joves esportistes en tots àmbits esportius. Elles i ells són la base del nostre esport. Per tant, sinó pots competir, tots aquests conceptes, imprescindibles a més per la vida, es perden, no els pots treballar, per tant, el nostres esport està molt tocat.

 

– I amb aquesta situació, com la FCN afronta el 2021?
Doncs l’hem d’afrontar pensant que aquest 2021 la Federació Catalana de Natació celebra el seu centenari. Cent anys d’història, és una fita que es mereix ésser celebrada. La nostra història, aquests 100 anys,  es mereixen tots els homenatges i tots els honors. Fa temps que estem treballant en diversos escenaris possibles per donar-li al centenari la transcendència i la força que ha de tenir. Tenim ja moltes coses preparades que aviat les donarem a conèixer. 

 

– El missatge per aquest any del centenari a totes les persones que formen part de la gran família de la natació catalana quin seria?
És un missatge d’esperança i d’il·lusió. Fem 100 anys,  i aquesta història de la FCN és una mica de totes i tots, dels que hi van ser, dels que hi són  i no ens oblidem, dels que hi seran. Perquè tot i que ara vénen èpoques complicades i difícils, el què ens ensenyen els 100 anys és que sempre hem tirat endavant, sempre ens hem esforçat i hem afrontat el present i el futur com si fos un partit que volem guanyar i el podem guanyar. I pel què fa als esportistes, desitjo que ben aviat puguin tornar a competir, des dels més petits i petites fins a totes i tots els què aquest any tenen com objectiu els JJOO de Tokyo

 

FOTO: L’ESPORTIU

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE