FEDERACIÓ- 2018: nova legislatura, Europeu de waterpolo Barcelona 2018 i més medalles internacionals que mai

30 des. 2018 | Federació, Waterpolo

El 2018 ha estat un any molt complert per la Federació Catalana de Natació, un any a on s’ha iniciat una nova legislatura, a on s’han celebrat uns Europeus de waterpolo a la ciutat de Barcelona amb la organització principal de la FCN i del waterpolo català i amb més medalles internacionals que mai per part dels esportistes catalans. Un any, doncs, increïble.

 

– President, un 2018 molt intens i ple d’èxits.

Si, ha estat un 2018 que vam començar amb les eleccions a la presidència de la Federació, que vam seguir amb l’organització dels 33ns Campionats d’Europa de Waterpolo a Barcelona i que hem acabat amb un gran nombre de medalles internacionals per part dels esportistes catalans. A grans trets, sí que podríem definir l’any com molt intens.

 

 

– Aquest 2018 és l’inici d’una nova legislatura que acabarà el 2021, el centenari de la FCN. Com es planteja aquest nou mandat?

Primer de tot vull agrair, com ja vaig fer en el seu moment, a tota la natació catalana la seva confiança en la meva persona. Per mi és molt important que després de 10 anys a la presidència, la natació catalana m’hagi mostrat de nou el seu suport. Aquesta legislatura, és la legislatura del centenari, perquè el 2021 es celebra el centenari de la FCN i serà un any molt important per nosaltres. En aquests 4 anys, a més, també volem potenciar les nostres àrees esportives, per això hem fitxat a nous directors tècnics, persones amb molt de prestigi que ja estan treballant pels nostres esports amb programes ambiciosos que ens permetran seguir en aquesta línia ascendent.

 

– També s’han creat noves àrees a la junta directiva, que juntament amb els nous director tècnics, donaran una nova empenta a la FCN.

Sí, per descomptat. La idea sempre és adaptar-nos als temps que corren, a poder ser una federació moderna i adaptada a les noves tendències. Per això, estem treballant en la modificació dels estatuts de la FCN a través de l’Assemblea i hem creat noves àrees a la junta directiva per poder estar en línia amb la societat. Com la comissió corporativa o la d’atenció a l’esportista.

 

– Parlant d’empenta, què va significar per la FCN poder organitzar els 33ns Campionats d’Europa de waterpolo a Barcelona.

Va significar moltíssim. Primer de tot la gran alegria d’organitzar uns Europeus a on ens hi vam deixar l’ànima i sentir la recompensa del podi dels nois, de les noies després d’uns partits espectaculars, sobretot la increïble final contra Sèrbia que va acabar als penals. A més d’aquesta grandíssima recompensa, que són els resultats esportius, també és molt satisfactori rebre el reconeixement de totes les institucions esportives tant de casa com a nivell internacional. El nivell d’organització que vam demostrar a Barcelona 2018 ha marcat un abans i un després.

 

– A més de les medalles de la selecció, de les que ara en parlava, també cal destacar un any increïble amb medalles internacionals per part dels nostres esportistes.

Si, això ha estat meravellós i quelcom digne de reconèixer, per l’extraordinària feina dels nostres clubs i de la Federació. Per això vam poder celebrar un acte d’homenatge al Palau de la Generalitat amb la consellera de Presidència. Va ser una acte molt impactant perquè vam tenir a més de 70 esportistes, de tots els esports i categories, a qui la Generalitat va voler reconèixer els seus èxits. En waterpolo femení som campiones d’Europa junior, campiones del món juvenil i bronze a l’Europeu de Barcelona, amb waterpolo masculí som subcampions a l’Europeu de Barcelona i al campionat del món juvenil i bronze al Campionat d’Europa Junior. En natació artística, 8 medalles entre les juniors i les sèniors en el seus respectius europeus, en natació, Jèssica Vall i la medalla de plata a Glasgow 2018. És realment espectacular i digne de recordar perquè ha estat un any brutal.

 

– I pel 2019?

Pel 2019 seguirem treballant per la gran família de la natació catalana, per tots els clubs del territori i per seguir creixent i potenciant tots els nostres esports. Volem treballar amb els nous projectes esportius dissenyats per a seguir creixent i per a seguir sent el referent que som i que volem ser.

 

Felicitats a totes i tots per aquest 2018 i els millors desitjos pel 2019.

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE