FEDERACIÓ – 300 esportistes del CNB s’acomiaden de la piscina de l’Escullera amb unan fotografia històrica

28 març 2022 | Federació

Prop de 300 esportistes i ex esportistes del Club Natació Barcelona han participat aquest dissabte en una fotografia, que té un valor simbòlic d’acomiadament de la piscina històrica de l’Escullera, just abans que, a partir del proper mes, s’iniciïn les obres per a la seva remodelació.

Entre els participants d’aquest emotiu record si trobaven representats fins a cinc generacions d’esportistes del CN Barcelona, entre els quals hi havia destacats atletes que han participat en competicions de primer nivell com JJOO o campionats mundials i europeus, de disciplines com waterpolo, natació, natació adaptada o triatló.

 

Recuperació d’un equipament històric

La piscina de l’Escullera ha estat durant pràcticament un segle un símbol de la ciutat de Barcelona, on persones de vàries generacions han pogut practicar diferents disciplines aquàtiques. Inaugurada al 1922 es va convertir en la primera piscina coberta i climatitzada d’Espanya, un fet revolucionari a la seva època i que va permetre que molts barcelonins s’iniciessin en la pràctica de la natació. Durant molts anys, les seves aigües van acollir diferents competicions, fins que, al 2003, va ser clausurada.

La recuperació de la piscina històrica és una de les intervencions més destacades del projecte anunciat a finals d’octubre pel Club Natació Barcelona, ​​que contempla la transformació de les seves instal·lacions, a partir de la construcció de noves piscines, l’adequació de diferents espais i una aposta per la implementació de sistemes energètics més eficients, encaminats a promoure la sostenibilitat de les activitats del Club. La nova piscina repercutirà en l’augment d’equipaments aquàtics a la ciutat, i permetrà que Barcelona torni a comptar amb una piscina per a la iniciació, promoció, entrenament i competició d’una disciplina olímpica com els salts de trampolí.

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE