FEDERACIÓ – Catalans a la FINA. Manel Ibern, chairman waterpolo i Ma Jose Bilbao membre del comitè tècnic de sincro

1 set. 2017 | Federació, Waterpolo

Comença el mes de setembre amb molt bones notícies per la família de la natació catalana. I és que la natació catalana sempre ha tingut presència internacional en els comitès que regulen l’esport, tant de la FINA com de la LEN, i per aquesta nova temporada seguim amb la nostra presència internacional. 

La FINA ja ha fet oficials els nous càrrecs a través de la seva web i cal destacar al vicepresident de la Federació Catalana de Natació, Manel Ibern, com a nou chairman del comitè tècnic de waterpolo de la FINA, amb ell també s’ha incorporat Ma Jose Bilbao com a membre del comitè tècnic de natació sincronitzada. Els tècnics de la RFEN Mayuko Fujiki de sincro i Fred Vergnoux de natació també formen part d’un comitè, en aquest cas el de tècnics. Pel què fa al comitè d’instal·lacions, el català Joaquim Pujol n’és el chairman i també el català Jordi Segura és el chairman del Doping control review board.

 

 

Lolo Ibern La primera intervenció dels membres catalans de la FINA serà a partir d‘aquest diumenge 3 de setembre que comença el Campionat del Món Junior de waterpolo femení a Volos, Grècia i a on Manel Ibern debutarà com a “jefe” del waterpolo mundial. Ibern és  un home dedicat a l’esport durant tota la seva vida, com a jugador primer i després com a tècnic, essent seleccionador i com a directiu i polític, va ser Secretari General de l’Esport i ara és vicepresident de la Federació Catalana de Natació. Segons Ibern: “afronto el nou  càrrec amb molta satisfacció personal perquè és també un reconeixement de la història del waterpolo a casa nostra, tant per la nostra història en el medaller internacional com per la capacitat d’organitzar grans competicions”. Manel Ibern, també té molt clar que “no vull renunciar a la vicepresidència de la FCN, tal i com li he comunicat al President Bertrán, em sento molt vinculat a la FCN i a l’esport de casa nostra.”

Ara mateix la FINA viu un molt bon moment, ja que l’últim Mundial de Budapest ha estat un èxit sense precedents pel què fa a impacte mediàtic i a visibilitat de totes les disciplines esportives. En aquest sentit, Ibern es planteja 3 grans reptes per la seva nova legislatura de 4 anys: “Universalitzar el waterpolo, convertir-lo en un esport popular, que enganxi a grans i petits, i fer del waterpolo un gran espectacle esportiu atractiu i interessant per a tothom”. A més a més, tot això : “ho hem de fer tenint en compte les noves circumstàncies socials i de consum de l’esport”. Ibern conclou dient: “són reptes difícils però molt emocionants.”

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE