FEDERACIÓ – Enric Bertrán: “Tanquem un 2016 ple d’èxits”

30 des. 2016 | Federació

– Podríem dir que aquest 2016 ha estat un any ple d’èxits esportius?

Sí, crec que podem dir que tanquem un 2016 ple d’èxits. Sí que és cert que els JJOO de Rio no van tenir els resultats que desitjàvem. Evidentment, estem molt orgullosos de Mireia Belmonte i la medalla d’or i el bronze olímpica. Ella és, sense cap mena de dubte, la millor nedadora catalana de tots els temps. A més a més, a Rio 2016 el 75% de la delegació de la RFEN estava formada per esportistes de clubs catalans, i aquest és un fet que ens alegra moltíssim i que ens omple de satisfacció.

 

– En totes les competicions internacionals d’edats els esportistes catalans han tingut grans actuacions i molts d’ells han tornat a casa amb medalla.

Per això parlo d’un 2016 ple d’èxits. Els esportistes catalans han aconseguit medalla a l’europeu junior de natació, com Albert Escrits, també es van penjar medalla els nedadors i nedadores catalans que van participar tant a l’Europeu com al Mundial de categories d’edats d’aigües obertes. En waterpolo també hem estat als podis, l’última ha estat en el mundial juvenil de Nova Zelanda amb una plata, i per primera vegada hem tingut una saltadora catalana en un Mundial, la Paula Gilabert al Mundial Junior. Crec  que podem estar molt contents d’aquest 2016 i de la feina que hem fet entre tots.

 

– Pel què fa a la competició internacional de clubs, en el cas del waterpolo també podem parlar d’èxit?

I tant, tenim dos equips catalans que han guanyat les competicions europees, La Sirena Mataró la LEN Trophy per primera vegada i el C.N.Sabadell la quarta copa d’Europa. A més a més, el C.N.Atlètic Barceloneta ha tornat a jugar la Final Six de la Champions. I la Federació Catalana de Natació juntament amb el C.N.Barcelona vam organitzar la Supercopa d’Europa femenina. Estem en un bon moment.

 

– President, felicitats a tots, no? Clubs, federació, tècnics, directius, esportistes?

Sí, crec que per tancar l’any ens podem felicitar tots. Tots coneixem les dificultats que tenen els clubs per tirar endavant el seu dia a dia, tots sabem que la realitat és dura, però tot i així, seguim endavant. Estem ara en un moment de fortalesa que hem sabut aprofitar. Som gent del món de l’esport i sabem que la clau és no rendir-se mai.

 

– Parlant de moment de fortalesa, hi ha hagut eleccions a la RFEN i la natació catalana ha augmentat la seva presència a l’Assemblea.

Sí, hem passat de 21 a 30 membres i això ens dóna molta més presència. A més a més, tenim a 5 representants a la Junta Delegada i tindrem més presència que en l’anterior legislatura en les futures juntes directives i executives.

 

– Comencem doncs, un nou cicle olímpic amb més empenta que mai

Que mai, no ho sé, perquè sempre n’hem tingut molta. Però sí que ara venen uns anys apassionants a on hem de seguir treballant tots junts amb la mateixa línia i fent encara més forta tota la nostra estructura social i esportiva. Aquest 2017 serà any de Mundial i un any de preparatius de cara al gran repte del 2018, el Campionat d’Europa de waterpolo que per primera vegada es celebrarà a la ciutat de Barcelona i a on hi ha una implicació directa de la Federació Catalana de Natació.

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE