FEDERACIÓ – Pla de rescat pel sector esportiu a Catalunya

26 oct. 2020 | Federació

El President de la Federació Catalana de Natació i vicepresident de la UFEC, Enric Bertrán, ha assistit avui a la presentació del PLA DE RESCAT PER L’ESPORT CATALÀ. I és que el món de l’esport ha alçat la veu. Poc més d’una setmana després que el Govern de la Generalitat decretés l’aturada de les competicions esportives d’àmbit català i l’endemà de l’establiment d’un toc de queda que obliga les entitats a acabar els entrenaments a les 21 hores, la Comissió d’Esports de Foment del Treball ha presentat el Pla de rescat per l’esport català. Unes mesures per un sector que “està tocat de mort”, com ha advertit Gerard Esteva, president de la comissió.

Esteva, també president de la UFEC, ha explicat les mesures que sol·licita el sector. “Exigim la tornada de la competició esportiva, que s’elevi l’aforament de les instal·lacions esportives del 50 al 70% i que es permeti allargar els entrenaments fins les 22 h en el present toc de queda”. En l’àmbit fiscal, ha reclamat “l’IVA superreduït del 4% sobre els serveis esportius, la supressió de l’IVA en inversions en equipaments esportius i la deducció en l’IRPF de les quotes d’instal·lacions esportives i de les llicències”. Esteva ha explicat la realitat d’un “sector tocat de mort que necessita urgentment ajuts directes per a la liquiditat de les seves entitats”, ha reblat.

En la mateixa línia s’ha expressat el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, que ha remarcat que per sortir de la situació actual cal” una injecció directa com s’ha fet en altres països europeus”. Sánchez Llibre ha concretat que “són necessaris 50 mil milions d’euros extres del govern espanyol per salvar les empreses, que haurien de ser injectats en vena”.

Durant tota aquesta crisi, el sector esportiu ha actuat amb responsabilitat i prudència, adoptant mesures de prevenció en els equipaments que en moltes ocasions han anat més enllà de les pròpiament exigides pel Govern. Tota l’activitat esportiva que es desenvolupa avui a Catalunya ho fa d’acord amb protocols específics per modalitat i instal·lació, amb limitacions d’aforament, amb control d’accessos i traçabilitat dels practicants, sota gestió de grups estables i en condicions de total higiene i desinfecció. 

L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. En aquest context, és necessari recordar que “l’esport és un servei essencial, tot i que les administracions mai s’ho han cregut del tot. Però ara la supervivència dels clubs està en joc”, ha afirmat Francesc Cayuela, president del GEiEG.

El conjunt de sector esportiu fa anys que reclama mesures i, des de l’inici de la pandèmia, s’han fet a les administracions diferents reclamacions. Les demandes expressades avui ja són de necessitat immediata per garantir que, quan sortim de la crisi, l’esport continuï.

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE