NATACIÓ – BONA ACTUACIÓ DELS NEDADORS CATALANS A DOHA

18 febr. 2024 | Natació

Ja ha finalitzat la competició de natació al Campionat del Món de Doha 2024.

Mario Mollá ha nedat dues finals individuals. El nedador del CN Terrassa va ser setè lloc a la final dels 100m papallona (51.72), a 4 dècimes del podi. Es va classificar per a la final amb el quart registre i va fer la Mínima olímpica A per a París (51.48). A la final dels 50m papallona va ser sisè (23.29). En semifinals, va obtenir el tercer millor registre (23.17).

El tarragoní Carles Coll, amb la seva segona millor marca de sempre (2:10.77), va ocupar el novè lloc en el sumari de les semifinals dels 200m braça i es va quedar a les portes d’accedir a la final. Als 100m braça, el nedador del CN Sabadell va ocupar la 27a posició (1:01.50). I no va disputar els 200m estils per centrar-se en el relleu mixt que es disputava uns minuts després.

Àfrica Zamorano va ocupar l’onzena plaça als 200 m esquena. La nedadora del CN Sant Andreu va acabar quarta la seva semifinal, amb 2:11.44.

El nedador santboià del CN Sant Andreu, Adrián Santos, va segellar l’accés a les semifinals dels 50m esquena amb el 14è millor registre (25.15). Ja a les semifinals, Santos va ocupar el tretzè lloc, amb un nou registre personal (25.09).

Paula Juste, del CN Lleida, va ser dinovena a les eliminatòries dels 100m papallona (59.82) i dels 200m papallona (2:14.25).

El mallorquí del CN Sabadell, Sergio De Celis, es va classificar per a la semifinal dels 100m lliure amb l’onzena millor marca (48.68), el seu segon millor registre de sempre. A les semifinals, va ser desè, amb un temps de 48.39, rècord d’Espanya i Mínima B per als Jocs.

Arbidel González, nedador del CN Barcelona, va nedar les semifinals dels 200m papallona, aconseguint la desena posició final (1:56.77).

Pel que fa als relleus masculins, han nedat tres finals, la dels 4x100m estils (3:33.20), la dels 4x100m lliure (3:14.93) i la dels 4x200m lliure (7:11.65).
Cinquè lloc i classificació olímpica als 4x100m estils, amb Hugo González, Carles Coll, Mario Mollá i Sergio De Celis.
Vuitè lloc als 4x100m lliure. Pel matí van nedar Luís Domínguez, César Castro, Mario Mollá i Sergio De Celis. A la final, Carles Coll va substituir César Castro. El relleu té plaça olímpica però ha de tenir dos nedadors del relleu amb mínima A individual per a participar a París.
El mateix li passa al relleu 4x200m lliure, que va ser vuitè. Van formar equip Mario Mollá, Luís Domínguez, Sergio De Celis i César Castro, que a la final va nedar el primer relleu i va batre el rècord estatal dels 200m lliure (1:47.01).

El relleu del 4x100m estils femení, amb la participació de Paula Juste, va ser onzè (4:04.01) i no va poder accedir a la final, ni aconseguir la plaça olímpica.
Tampoc el relleu del 4x100m estils mixt, amb Carles Coll, Mario Mollá, la valenciana Carmen Weiler i la madrilenya María Daza. Van fer un temps de 3:49.07 i van ocupar la divuitena posició.