NATACIÓ – Primera tarda de finals amb 4 rècords del TICB i 3 rècords del Mare Nostrum i molts podis catalans

6 juny 2021 | Natació

La última etapa del circuit Mare Nostrum es celebra aquest cap de setmana al CN Sant Andreu, és el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona,  i els més de 300 nedadors i nedadores que hi participen van viure ahir la primera jornada de finals. En aquesta final es van batre 3 rècords de Mare Nostrum a més de 4 rècords del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona i molts nedadors i nedadores catalans van pujar als podis.

La tarda va començar amb els 1500 m lliures masculins. El suec Viktor Johansson va guanyar la prova amb un temps de 15.19.12 , la plata i el bronze van ser pels nedadors del CN Sant Andreu, la plata per Albert Escrits 15.26.64 i el bronze per Raul Santiago 15.29.06.

Després van venir el 50 esquena a on Kira Touissant, actual record d’Europa i medallista a l’Europeu de Budapest va guanyar la prova amb un temps de 27.42, nou rècord del campionat. Els 50 braça masculins també van ser per un holandès, en aquest cas el medallista europeu Arno Kamminga 27.06. En els 50 papallona, només 5 minuts després del 50 esquena, Kira Touissant va tornar a nedar la final i va pujar al podi. Aquest cop no va aconseguir l’or que va ser per la catalana Alba Guillamon del CN Sant Andreu, 27.10 i la holandesa va aconseguir la plata 27.21.

Joanllu Pons va pujar al capdamunt del podi en els 400 m lliures amb un temps de 4.14.85, un registre que torna a ser mínima olímpica. La prova dels 100 m lliures va ser un espectacle, la flamant campionat d’Europa, la txeca Barbora Seemanova va guanyar 54.24, la plata va ser per Lidon Muñoz 54.76 i el bronze per la catalana Marta González 55.53, les dues del CN Sant Andreu.

Els 100 m esquena van donar l’or al medallista europeu i Campió d’Europa dels 200 m estils a Hugo González amb un temps de 53.08, nou rècord del Campionat i del Mare Nostrum. En els 100 braça la russa Yuliya Efimova va guanyar amb un temps de 1.06.44 i la plata va ser per la catalana Jèssica Vall del CN Sant Andreu 1.07.43.

En els 50 lliures el brasiler Bruno Fratus va guanyar pel carrer 2 amb un temps de 21.73, deixant els dos holandesos favorits pel podi, Thom de Boer i Jesse Puts amb la plata i el bronze. En els 200 esquena la catalana Àfrica Zamorano va pujar al podi amb la medalla de plata 2.11.25, sorprenentment Kira Touissant, especialista en proves curtes també va nedar aquesta prova i va tornar al podi amb el bronze.  En els 200 m braça l’holandes Kamminga que ja havia guanyat els 50 braça va tornar a penjar-se l’or amb un temps de 2.07.33, nou rècord del campionat i també del Mare Nostrum, Carles Coll del CN Sabadell i recent tornat del USA, va pujar al podi de la prova amb la plata 2.12.18.

Katinka Hosszu va fer la seva primera aparició de la tarda en els 200 m papallona i va acabar tercer amb un temps de 2.11.43. La prova la va guanyar la mexicana Maria Jose Mata 2.09.93 i la plata va ser per la portuguesa Anna Caterina Monteiro 2.10.82. Kristof Milak, l’hongarès cridat a ser una de les grans estrelles de la natació mundial va guanyar els 100 m papallona amb un temps de 50.95 nou rècord del Campionat i del Mare Nostrum. La tarda va seguir amb un altra or hongarès, Katinka Hosszu en els 200 m estils 2.13.11 i Catalina Corro amb 2.13.83 va ser medalla de bronze. Cesar Castro va guanyar els 200 m lliures amb un temps de 1.47.89 i finalment en els 400 m lliures femeins Paula Juste del CN LLeida va pujar al podi amb la plata amb un temps de 4.4.11