NATACIÓ – Primera tarda plena de bones sensacions al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

25 maig 2022 | Natació

La primera tarda de finals del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona ha estat excepcional i recordant èpoques prepandèmiques amb una piscina Pere Serrat plena a vessar per gaudir d’una molt bona competició de natació amb 12 medallistes olímpics i 30 medallistes internacionals.

La prova estrella ha estat els 200 m lliures a on el campió olímpic Tom Dean ha batut el rècord del campionat al matí amb un temps de 1.46.89, a la final de la tarda Dean ha estat segon tornant a batre el rècord del campionat amb 1.46.27, però és que l’ha guanyat  Matthew Sates que, per descomptat la seva marca ha establert el nou rècord de la prova amb 1.45.91, també havia guanyat els 400 m estils. El tercer ha estat el japonès Matsumoto amb un temps de 1.46.46 que també ha estat rècord del campionat.

Només 3 catalans han participat a les finals A i tots tres del CN Sant Andreu. Jèssica Vall en els 100 m braça, Joan Lluís Pons 400 estils i Àfrica Zamorano ha nedat el 200 esquena, però cap d’ells ha pogut pujar al podi.

La tarda ha començat amb els 800m lliures i la victòria del francès Joris Bouchaut 7.53.03, Kyle Masse de Canadà ha guanyat els 50 esquena. Michael Andrew ha pujat al podi dues vegades tant en els 50 m braça com a campió, com en els 50 m lliures amb la medalla de bronze. La francesa Melanie Henique ha guanyat els 50 papallona amb un temps de 25.57 i la holandesa Marrit Steenbergen ha estat la vencedora dels 100 m lliures, i els 100 m esquena els ha guanyat l’italià Thomas Ceccon (53.18), i l’americana Anna Elendt ha estat la campiona dels 100 m braça 1.06.07. El brasiler Bruno Fratus ha guanyat els 50 m lliures amb un temps de 21.78 i els 200 esquena han estat per Regan Rathwell amb un temps de 2.09.54. Arno Kamminga ha estat el guanyador dels 200 m braça amb un crono de 2.08.65. El campió olímpic Kristof Milak ha acabat segon en els 100 m. papallona 51.51, l’ha guanyat el japonès Mizunuma amb 51.46. Igual que Katinka Hoszzu que finalment ha estat segona dels 200 m estils amb un temps de 2.10.75 i primera la israeliana Gorbenko amb un temps de 2.10.65. Finalment la italiana Quadarella ha vençut els 400 m lliures amb un temps de 4.06.18.