NATACIÓ – Tot a punt per l’OPEN català

14 gen. 2020 | Natació

Entre el 16 i el 19 de gener, el Club Natació Terrassa acollirà per tretzena vegada consecutiva el Campionat de Catalunya Absolut Open de natació, prova inclosa en el Circuit Català de Trofeus de Natació – Gran Premi Diputació de Barcelona. Un total de 577 nedadors de 58 clubs diferents participaran en la primera competició de la temporada en piscina llarga. Com l’any passat, la prova s’ha inclòs en el circuit de natació de la RFEN, el II Grand Prix OPEN Natación. Dijous al matí, el Campionat de Catalunya de Fons Indoor, que aplega proves de 2.000 i 3.000 metres, servirà per trencar el gel.

L’esdeveniment ha estat presentat aquest migdia en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del delegat de la secció de natació i vocal de la Junta Directiva del club Víctor Galve; del director tècnic de natació de la FCN José Antonio del Castillo; i de l’entrenador del primer equip de natació del CN Terrassa Eugeni López. També hi han assistit els nedadors del club David Benítez, Marcos Rodríguez, Izan Cubillas, Cristina Garcia Kirichenko i Laia Redondo.

Segons el director tècnic de la FCN aquest OPEN “està molt ben ubicat al calendari, ja que enceta el segon cicle de la temporada, que es desenvolupa en piscina de 50 metres”. A més, ha afegit, “es tracta d’una competició d’alt nivell, amb la participació dels primers espases de la natació catalana, com ara Mireia Belmonte, Lidón Muñoz, Jèssica Vall i Joan Lluís Pons”. Aquests quatre nedadors, juntament amb Jimena Pérez, que també estarà present a l’Open, van assolir la mínima per als Jocs de Tòquio en la primera prova selectiva, la Swim Cup d’Amsterdam celebrada el mes de desembre passat. Del Castillo ha concretat que l’única presència internacional arribarà de la mà del Hovedstadens Svoemmeklub danès, entrenat per Olaf Wildeboer. La temporada en piscina llarga tindrà el seu punt culminant en el Campionat d’Espanya Open que es desenvoluparà a Sabadell de l’1 al 5 d’abril, cita en què s’hauran de fer les mínimes per als Jocs, en una temporada que també contempla la celebració del Campionat d’Europa el mes de maig a Budapest.

L’Open català mantindrà una novetat estrenada l’any passat: les finals es nedaran al matí. Del Castillo ha explicat que, així, el gruix de la natació catalana “pot nedar a les tardes, quan el rendiment sol ser millor”. Per als nedadors d’elit, aquesta decisió suposa una adaptació a allò que es troben en el calendari internacional. “Sol costar-nos nedar ràpid al matí, de manera que cal acostumar-se a aquesta dinàmica. A Tòquio, com a Pequín 2008, les eliminatòries seran a la tarda i les finals, al matí”.

 

Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open

Una novetat d’enguany és la reubicació del Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open, competició que, l’any passat, es va disputar diumenge a la tarda. Enguany, servirà per trencar el gel, ja que se celebrarà el dijous al matí i gaudirà així de més protagonisme.

 

 

INFORMACIÓ DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA OPEN DE NATACIÓ

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE