WATERPOLO – Acollim al CAR 10 joves waterpolistes del Dynamo de Kyiv

10 març 2022 | Waterpolo

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat acull des de dilluns al vespre un grup de deu waterpolistes, entre tretze i disset anys, del Dynamo de Kyiv (Ucraïna). Aquests esportistes, tots ells menors d’edat, van poder sortir d’Ucraïna gràcies a la implicació de diverses persones dins del món del waterpolo, a nivell internacional i a Catalunya, així com la resposta i col·laboració de les tres entitats implicades: el CAR de Sant Cugat, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) i la Federació Catalana de Natació (FCN).

En tractar-se de menors que han arribat a Catalunya i un cop ja són al CAR fora de perill, la primera actuació és ocupar-se dels aspectes legals relacionats amb la seva tutela mentre siguin a casa nostra, fet que s’està treballant conjuntament amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA), del Departament de Drets Socials.

Mentre siguin al CAR, compartiran entrenaments amb els grups de waterpolo de la Federació Catalana de Natació al Centre, formats per nois i noies de la seva edat, i s’està treballant per a què també puguin continuar els estudis. Es pretén que el seu dia a dia sigui el més similar possible al de la resta d’interns del CAR.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, assegura que “no hem dubtat en cap moment a l’hora d’activar la maquinària del CAR de Sant Cugat i posar-la a disposició d’aquest grup de joves per garantir-los una estada segura”. ”Catalunya és terra d’acollida, i el món de l’esport demostra un cop més aquest caràcter solidari que el caracteritza des de fa molt temps”, ha afegit.

Tal com explica el director del CAR, Ramon Terrassa, “la cura integral dels i les esportistes és un dels puntals del CAR, i en el cas d’aquests joves refugiats, venint de la situació que acaben de viure (i que encara es viu al seu país) per a nosaltres la prioritat és la seva seguretat i el benestar emocional, perquè tenen dret a un entorn amable i segur”.

Finalment, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, que ha agraït la implicació del CAR i del Govern, ha explicat que “estem contents que aquests nois estiguin aquí, amb la família del waterpolo català, es puguin adaptar al nostre grup d’entrenament del CAR i poc a poc es puguin anar integrant a les nostres competicions”. “Sé que ho farem i ho farem bé, perquè la família del waterpolo català sempre està a l’alçada de les circumstàncies i aquesta vegada estic segur que també”, ha conclòs.

 

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE