WATERPOLO – La selecció femenina es classifica per la Superfinal

26 març 2021 | Waterpolo

La selecció femenina de waterpolo s’ha classificat aquest vespre per la Superfinal mundial. Les jugadores, totes de clubs catalans, tornen de la fase europea de la World League celebrada a Budapest amb una victòria i una derrota ajustadíssima.

Dijous passat, l’equip es va disputar el primer partit d’aquesta competició bombolla, represa després d’un any de confinament i restriccions. El matx contra Rússia va començar ja a favor de la selecció estatal amb un primer parcial 3-4 i un segon 3-5. A la tercera part, amb el marcador 6 a 9, els equips van empatar a 2, però al darrer quart les de Miki Oca van demostrar una clara superioritat, traient 5 punts més a l’equip rus (parcial 1-6) i sentenciant el partit 9 a 17.

Aquest divendres, l’encontre ha estat contra Holanda, que no els ho ha posat tan fàcil a les jugadores. El nivell ha estat molt ajustat entre els dos equips, així com ho ha estat el resultat. A la primera part les holandeses han començat amb el marcador a favor (parcial 2-1), però a la meitat del partit les de la selecció estatal ja havien recuperat la distància empatant a 6 (parcial 4-5). El tercer quart ha tornat a ser favorable per les jugadores de la Península, que han anotat un parcial de 3-4, però a l’última part les dels Països Baixos han premut l’accelerador i s’han tornat a situar un punt per davant marcant el 12 a 11 definitiu (parcial 3-1).

La selecció femenina jugarà avui dijous a les 18.30 h contra Rússia i demà a les 18.30 h contra Holanda. Les de Miki Oca tenen moltes opcions de poder-se classificar, ja que Itàlia i França han renunciat a participar degut a la situació de la pandèmia del coronavirus. Tot i així, el jove equip que ha viatjat a Budapest haurà de jugar dos encontres molt importants, amb rivals de molt nivell, per a poder aconseguir la classificació.

L’equip s’ha assegurat una plaça a la Superfinal juntament amb tres equips europeus més, els primers classificats del torneig. La resta de posicions de la classificació acabaran de definir-se demà dissabte després del partit entre Holanda i Rússia (18h).