WATERPOLO WP2018BCN – Plata per la selecció masculina

28 jul. 2018 | Waterpolo

La selecció estatal masculina tanca l’Europeu de waterpolo Barcelona 2018 aixecant la copa de plata en una final no apta per a cardíacs. L’equip, amb tots els jugadors de clubs catalans, ha sortit a per totes en l’enfrontament contra l’actual campió olímpic, que aquesta temporada revalida per quarta vegada consecutiva la primera posició europea.

La primera part del partit ha començat 0 a 1 a favor de la selecció estatal, amb un gran paper de Daniel Pinedo, que ha aconseguit fer literalment de mur en totes les ocasions de gol de l’equip rival. Durant el segon quart, els serbis han començat a apretar tancant la mitja part amb un 3 a 4 (parcial 3-3). El marcador ha estat molt anivellat a la segona meitat de l’enfrontament, on Sèrbia ha aconseguit empatar contra els locals al tercer quart 6 a 6 (parcial 3-2) i ha aconseguit mantenir-se fins la darrera part 7 a 7 (parcial 1-1), provocant la fase de penals. Finalment no ha pogut ser per l’equip de la RFEN que, tot i mantenir un altíssim nivell durant tot el partit, ha acabat a les portes de l’or. La selecció sèrbia s’ha imposat 12 a 10 sentenciant una emocionant final entre els millors equips d’Europa.

En l’entrega de premis, el porter Daniel López Pinedo ha estat guardonat com a millor porter de la competició. El jugador del CN Atlètic-Barceloneta ha destacat a la zona mixta la gran força de l’equip especialment en la defensa, que els ha permès “tornar a ser competitius”. Fran Fernández, un altre dels puntals del grup, també del club mariner, s’ha mostrat orgullós d’haver estat al nivell d’un dels millors equips del món després de 9 anys sense pujar al podi, des del Mundial de Roma 2009. Segons Fernández, “l’equip s’ha fet gran de cop” al Campionat d’Europa Barcelona 2018.