AAOO – GRAN FONS – La Radikal Marbrava celebra 10 anys!!

9 oct. 2018 | AAOO – Gran Fons

Aquest any se celebra el desè aniversari de la Radikal Marbrava que té lloc anualment entre Calella de Palafrugell i Llafranc (Girona). En motiu d’aquests 10 anys, l’organització ha introduït un nou recorregut de 3,5 km que se suma als ja coneguts d’1’5 km i 7 km. La Radikal Marbrava es celebrarà aquest dissabte 13 d’octubre.

Amb més de 10.000 participants en les nou edicions ja celebrades, la cita s’ha convertit en un referent de la natació popular en aigües obertes. Les proves de la Radikal Marbrava reuneixen tant a nedadors populars amants de les aigües obertes com a esportistes d’alt nivell. 

Les tres proves principals s’inicien a la platja del Port Bo, de Calella de Palafrugell, i finalitzen a la platja de Llafranc. La d’1 quilòmetre i mig voreja la costa seguint el recorregut del camí de roda entre les dues localitats. La nova competició de 3 quilòmetres i mig consisteix a nedar des de les Illes Formigues (on els participants seran acompanyats en embarcació) fins a Llafranc. La de 7 quilòmetres, la travessia estrella, proposa als participants el desafiament de nedar fins a les Illes Formigues (a 3 quilòmetres de la costa) i, des d’allà, dirigir-se cap a Llafranc.

 

A més d’aquestes proves, hi ha la possibilitat d’una combinada: nedar primer la de 7 quilòmetres i, un cop acabada – en menys de tres hores, per poder arribar a temps – realitzar la d’1 quilòmetre i mig. Aquesta opció també és aplicable a la prova de 3 quilòmetres i mig. La cita inclou igualment la competició de relleus Radikal Relays, una prova reservada per als participants de les proves individuals, i que consisteix en relleus d’equips de 4 persones, que han de nedar una distància de 800 metres.

 

Aquest any s’hi han inscrit més de 1.400 nedadors entre els quals hi ha molts noms de la primera línia de la natació catalana i estatal com: Albert Puig, Guillem Pujol, Pol Gil, Judith Navarro, Clàudia Giralt  i Maria Alcaide. A més, la competició comptarà amb la participació de nedadors com Marina Castro, Raúl Santiago, Alberto Martínez, Marc Calzada, Mario Navea Sorando, Roger Coma, Roger Rabassa, Álex Castejón, Érik Vilaregut i la campiona del món junior en aigües obertes, Paula Ruiz.

 

La seguretat i suport als nedadors és la prioritat

Amb més de 20 embarcacions i 50 caiacs de seguiment, a més de punts d’avituallament durant el recorregut, la Radikal Marbrava compta amb unes excepcionals mesures de seguretat, que inclouen 12 socorristes aquàtics, 2 motos aquàtiques de rescat, ambulàncies SVA, SVB i una carpa d’assistència.

Destaca la presència de més de 20 Radikal Angels Swimmers, nedadors experimentats que no participen en la competició, però que realitzen la travessia amb l’objectiu d’oferir la seva ajuda i acompanyar als nedadors que necessiten suport.

La Radikal Marbrava està organitzada pel Club de Natació Radikal Swim, amb la col·laboració del Club de Vela Calella, del Club Nàutic Llafranc, Club Atlètic Palafrugell, Club Nàutic Estartit, Custom Sailing CB i la Federació Catalana de Natació.

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE