FEDERACIÓ – Avui la Federació Catalana de Natació fa 100 anys

25 febr. 2021 | Federació

Avui, dijous  25 de febrer del 2021, la Federació Catalana de Natació (FCN) celebra 100 anys d’existència.

La Federació es va fundar el 25 de febrer del 1921 al Centre Autonomista de Dependents del Comerç i de la Indústria de Barcelona, el CADCI, de la mà del Club Natació Barcelona, el Club Natació Athlètic i Club Natació Sabadell, que eren els clubs que lideraven la natació i van prendre la iniciativa. També van comptar amb l’adhesió dels altres clubs que practicaven el nostre esport: el Club Natació Mataró, el Club Natació Pop de Badalona, el Centre d’Esports de Lleida, el Club XX, l’Ateneu Enciclopèdic Popular i el Club de Mar.

Avui, transcorreguts 100 anys des de la seva fundació, la FCN es disposa a celebrar el Centenari amb l’orgull de constatar que els 9 clubs que van constituir la Federació, s’han convertit en 128, amb gairebé 17.000 llicències i multitud d’èxits esportius, tant nacionals com internacionals. La commemoració de la creació de la Federació Catalana s’ha fet a l’edifici on estava ubicat el CADCI, a la Rambla de Santa Mònica, nº 10, actualment seu de l’UGT. A l’acte hi han assistit el Secretari General de al UGT, Camil Ros, el President de la UFEC, Gerard Esteve, la Gerent de l’IBE Susana Closa, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras i el President de la FCN, Enric Bertrán. Amb ells han estat també els presidents dels clubs fundadors: Bernat Antràs del CN Barcelona, Julian Garcia del CN Atlètic Barceloneta, Claudi Martí del CN Sabadell i Joan Gros del CN Mataró. La FCN ha volgut celebrar aquest acte acompanyats dels grans esportistes històrics dels clubs fundadors, com Santi Esteva, Mari Paz Corominas, Miquel Torres, Aschwin Wildeboer, Juan Lluis Abellan, Lolo Ibern, Eugeni Asencio (àrbitre que va fer el jurament olímpic de Barcelona 1992) i l’ex-president de la FCN i també esportista olímpic Lluís Bestit, entre d’altres. 

La Federació Catalana de Natació també ha volgut retre homenatge al gran historiador Juan Antonio Sierra, un home de 96 anys d’edat que és el gran pou de saviesa i història viva dels nostres esports. 

L’acte de celebració de la fundació de la FCN ara fa 100 anys ha volgut repetir la història i totes les persones assistents que pertanyen  als clubs fundadors han tornat a signar l’acte fundacional que la FCN ha renovat per aquest aniversari dels aniversaris. 

LLARGA VIDA A LA FEDERACIÓ CATALANA DE NATACIÓ

 

Juan Antonio Sierra

Juan Antonio Sierra, signan llibre FCN 

 

ENRIC BERTRÁN  -  FUNDACIÓ FCN

Enric Bertrán, en un moment del seu discurs

 

presidents fundacio fcn

Presidents dels clubs fundadors de la FCN

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE