FEDERACIÓ – Enric Bertrán: “Tanquem un 2019 ple d’èxits i de feina molt ben feta per part de tothom”

30 des. 2019 | Federació

Acaba el 2019 amb un balanç molt positiu per tota la gran família de la natació catalana, amb èxits domèstics i internacionals sense precedents i amb una gran tasca dels clubs catalans per a continuar essent el motor de l’esport a casa nostra. El President de la FCN, Enric Bertrán reflexiona en aquesta entrevista sobre el 2019 i també fa referència al 2020. 

 

– President, tanquem un any altre cop ple d’èxits a tots els nivells i amb tots els esports. 

Sí, aquest 2019 ha estat un altre any ple d’èxits dels nostres esportistes i dels nostres clubs. Crec que cal destacar les dues medalles de waterpolo al Mundial de Gwangju, per primer cop les dues seleccions, amb una clara majoria de jugadores i jugadors catalans, van jugar la final d’un mundial conjuntament. A més a més, i seguint amb el waterpolo, hem tornat a aconseguir medalles internacionals en les categories d’edats i tanquem l’any amb la grandíssima competició de l’Open TURBO Christmas Cup, amb més de 400 nens i nenes jugant a waterpolo. 

 

– A nivell internacional la natació catalana també ho ha fet bé. 

Sí, i tant, ja hi ha nedadores catalanes amb la mínima olímpica, i d’altres que la podran fer durant l’Open i per tant assegurar la seva presència als JJOO Tokyo 2020, la màxima aspiració de tot esportista. En aquest sentit, també vull destacar el fet que algunes de  les nostres nedadores han format part de la innovadora ISL (International Swimming League) quelcom reservat als millors nedadors i nedadores del món. 

 

– En natació artística també tenim bitllet olímpic. 

Si, fantàstic, el duet ja està classificat, i tot i que la classificació no és nominal hi ha moltes opcions que hi hagi esportistes catalanes fent el duet olímpic. En aquest sentit, l’equip haurà de classificar-se al pre-olímpic, però estem confiats en què ho podran aconseguir. A més a més, la natació artística catalana també va formar part de les medalles en el primer mundial infantil d’aquest esport. Quelcom per estar molt orgullosos. I també vam tenir medalles internacionals juniors i absolutes. Cal posar molt en valor la fita de la nostra gran nedadora, Ona Carbonell, convertint-se en la dona amb més medalles als Mundials.

-…

I tampoc em vull deixar els salts de trampolí, que aquest any hem tingut medalles internacionals en categories d’edat, cosa que ens indica que estem fent una bona feina, tot i que seguirem treballant. Vull destacar també la feina del col·lectiu arbitral, homes i dones que cada dia afronten la competició amb la màxima professionalitat i que a nivell català podem dir que molts són internacionals, en cada una de les disciplines esportives, motiu també de satisfacció per a tota la gran família de la natació catalana. 

 

– Els clubs catalans també han assolit grans èxits i objectius. 

Per descomptat, els nostres clubs són el motor del nostre esport, sense la seva feina diària i sovint molt dura, no obtindríem els èxits tant a nivell domèstic com internacional. En totes les disciplines esportives i en totes les categories d’edats els clubs catalans han estat als calaixos del podi de tots els campionats d’Espanya, motiu pel qual ens hem de sentir molt satisfets i orgullosos. Per altra banda també vull destacar que en aquest 2019 els clubs catalans han tornat a la competició europea de waterpolo tant en categoria masculina com en femenina, i per descomptat aquesta temporada passada el CN Sabadell ha aixecat la cinquena Copa d’Europa i el CN Atlètic-Barceloneta ha tornat a ser a la Final 8.

 

– Dins l’estructura federativa tenim les delegacions territorials que serveixen per treballar més directament en cada esport en tot el territori català. 

I és ben cert que estan fent una molt bona feina en cada un dels seus àmbits d’acció, entre els quals per exemple hi ha la Diada de la Natació Lleidatana, que des de fa 3 anys es celebra per a premiar la natació de Lleida i a totes i tots els seus protagonistes. 

 

– Com a Federació també s’han desenvolupat programes pioners durant aquest 2019. 

El nostre objectiu és seguir essent un referent en el món esportiu, tant català com estatal, i per tant ens sentim molt compromesos amb la nostra gent, especialment amb els nostres esportistes. Per això hem volgut donar-li molta més importància a tot el que els afecta directament. Des de la Junta Directiva hem activat totes les àrees que fan referència a l’atenció a l’esportista, entre d’altres coses també hem posat en marxa la Comissió de Prevenció de l’Assetjament Sexual i hem elaborat el Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament sexual, discriminació per raó de sexe i de l’orientació sexual. 

 

– I aquest 2020, any olímpic, any d’Europeus…

Sí, sí, serà un any molt atapeït amb un nivell d’exigència esportiva altíssim i amb moltes ganes de fer-ho molt bé i que els nostres i les nostres esportistes puguin aconseguir tots els seus objectius. A més a més, és un any previ al centenari de la FCN, que serà el 2021, per tant, també tindrem molta feina a fer amb tots els preparatius per a què durant el 2021 tothom pugui gaudir de les diverses celebracions i projectes que a hores d’ara ja comencen a prendre forma. 

Desitjo a totes i tots una bona entrada d’any i ens veiem el 2020 a les piscines!

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE