FEDERACIÓ – La FCN participa de la primera reunió de la mesa sectorial de l’Esport a on s’acorda un Pla Nacional per a la Reactivació de l’Esport i l’Activitat Física

9 abr. 2020 | Federació

La Federació Catalana de Natació juntament amb el CN Atlètic Barceloneta, el CN Sabadell, el CN Olot i el GEIEG a més de 70 entitats del món esportiu tan públic com privat  han participat avui a la primera reunió de la Mesa Sectorial de l’Esport, presidida pel Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueres. En el decurs de la reunió s’han pogut sentir diverses veus del món esportiu català i finalment s’ha acordat un Pla Nacional per a la Reactivació de l’Esport i l’Activitat Física. 

En el marc d’aquesta macro reunió telemàtica el Govern  ha recordat les mesures ja adoptades i en marxa per la Generalitat de Catalunya fins avui per garantir la continuïtat dels programes, línies d’actuació i activitats esportives, en aquest sentit, Gerard Figueras ha volgut compartir amb el sector la resta del contingut d’un Pla que inclou un nou paquet de mesures econòmiques i jurídiques previstes. Aquestes passen, en primer lloc, per la injecció per part del Govern al conjunt del teixit esportiu de Catalunya durant l’any 2020 d’un total de 61.571.000 euros, dels quals 51.571.000 es vehicularan a través de programes i subvencions adreçats al teixit esportiu i 10 milions a través de crèdit directe a entitats esportives entre el Consell Català de l’Esport i l’Institut Català de Finances. Aquests recursos van adreçats a esportistes, clubs, federacions, consells esportius, Ajuntaments i organitzadors d’esdeveniments esportius. Aquesta xifra podria augmentar en el cas que durant la tramitació pressupostària s’assoleixin nous ingressos per destinar a política esportiva.

En segon lloc, la SGEAF elaborarà un estudi exhaustiu de l’impacte real en termes econòmics, socials i laborals de la COVID-19 en la globalitat del sector, que permeti guiar la política esportiva del Govern, del conjunt de les administracions i del sector esportiu de les properes temporades i exercicis pressupostaris. Així mateix, el Govern avaluarà la possibilitat de revertir en el pressupost disponible per a política esportiva ingressos procedents de taxes i tributs propis de la Generalitat, així com accions en el marc dels jocs, apostes i loteries propis de la Generalitat de Catalunya.

 

En paral·lel a l’actuació liderada per la Generalitat, el Pla Nacional per a la Reactivació de l’Esport i l’Activitat Física vol abordar conjuntament a través de la Mesa Sectorial altres mesures referents al desconfinament esportiu i a la coordinació entre el món públic i privat de l’esport del país.

D’una banda, i tenint en compte la diversitat de casuístiques existents en el sector de l’activitat física i l’esport de Catalunya, la Mesa Sectorial coordinarà el desconfinament del sector esportiu en la globalitat del seu abast. Això implica valorar si es podran (i com) reprendre les competicions esportives federades i escolars de la temporada 2019/2020 a Catalunya; el retorn als entrenaments dels esportistes d’alt nivell tant en els seus propis clubs com en els centres de tecnificació i Centre d’Alt Rendiment de la Generalitat de Catalunya, i l’afectació als grans esdeveniments esportius internacionals previstos a Catalunya durant el 2020.

 

Més informació clickant aquí –  NOTA DE PREMSA DE LA SGEAF

 

CONEIX EL  – PLA NACIONAL PER A LA REACTIVACIÓ DE L’ESPORT I L’ACTIVITAT FÍSICA A CATALUNYA

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE