FEDERACIÓ – Nit màgica la de la XVII DIADA DE LA NATACIÓ CATALANA

5 juny 2018 | Federació

La Federació Catalana de Natació va lliurar ahir a la nit els seus guardons anuals en el què ja és un clàssic pels esports aquàtics de casa nostra, la DIADA DE LA NATACIÓ CATALANA. En aquesta festa es van repartir premis a la millor nedadora catalana de la història, Mireia Belmonte, en reconeixement al títol de Campiona del Món a Budapest 2017, també a la selecció de waterpolo femení absoluta, que es va endur 4 guardons. Sens dubte, una nit màgica que va acabar amb el Campionat d’Europa de Waterpolo que aquest mes de juliol es farà a Barcelona.

 

La nit va començar amb les entregues als millors clubs catalans, entre els quals el CN Mataró, el CN Sant Andreu i el CN Sabadell es van endur els tres primers premis, tercer, segon i primer, respectivament. Tot seguit es van premiar un seguit de persones i institucions per la seva trajectòria, entre els quals va destacar Cristina Sandoval, ex-directiva de la FCN, a qui se li va reconèixer tots els seus anys d’entrega a l’esport català. Les competicions internacionals amb presència catalana també van rebre guardons, així doncs la natació artística junior, el waterpolo masculí i el femení també junior, tots medallistes internacionals amb majoria de catalans i catalanes a les seves files, també ban pujar a l’escenari de EL BORN CC. Les noies de la “sincro” pel seu bronze europeu junior, els nois juniors del waterpolo pel subcampionat d’Europa i les noies del waterpolo per l’or europeu també junior. Els nedadors masters també van ser homenatjats, així com els campions del Circuit Català de Travessies i de la Copa Catalana de Fons. La FCN també va lliurar la màxima distinció, l’Escut d’or, a tres persones que han estat molt importants per la natació catalana: Josep Lluis Galé, Gaspar Senís i Miquel Torres. Lluis Masberenguer, va rebre un reconeixement a títol pòstum que va omplir EL BORN CC d’un aplaudiment llarg i molt emotiu. La nit va acabar amb els guardons a les nostres campiones. Jèssica Vall, des de Sierra Nevada, Ona Carbonell, Mireia Belmonte que va rebre un guardó com a Campiona del Món i va ser una de les presències més aplaudides de la nit. Belmonte té un palmarès irrepetible amb els 3 títols: Campiona d’Europa, Campiona del Món i Campiona Olímpica, és per tant la millor nedadora catalana de la història. La nit va acabar amb el waterpolo. Les noies de la selecció femenina van rebre 4 guardons. Laura Ester va ser reconeguda amb la Fita Històrica per haver estat reconeguda com la Millor Jugadora d’Europa de Waterpolo del 2017, essent la primera vegada que una portera guanya aquest guardó. La selecció va rebre la medalla extraordinària al mèrit esportiu i la menció especial i Bea Ortiz va ser reconeguda amb la Medalla al Mèrit Esportiu. El waterpolo català també va voler fer un reconeixement a dues waterpolistes que el 2017 es van retirar, Ona Meseguer i Laura López, les dues són campiones d’Europa, campiones del Món i subcampiones olímpiques. 

La DIADA la va rubricar el director general dels 33ns Campionats d’Europa de Waterpolo Barcelona 2018, Eugeni Ballarín, que amb el WOPIT (la mascota) va presentar les novetats del Campionat i va explicar com es desenvoluparà la competició continental aquest mes de juliol a les Piscines Picornell. 

 

FOTOGRAFIES DE LA XVII DIADA DE LA NATACIÓ CATALANA

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE