FEDERACIÓ – NOU PROTOCOL DE COMPETICIONS PER LA REPRESA – NORMATIVES ESPORTIVES COVID-19

27 jul. 2020 | Federació

La Federació Catalana de Natació ha elaborat un nou protocol de competicions per la represa que s’aplicarà per a la nova temporada esportiva 2020-2021. Aquest nou protocol per a competicions té 4 punts fonamentals de funcionament i una nova figura, el DELEGAT COVID. Aquests protocols ja estan validats per la UFEC i el Consell Català de l’Esport. 

El protocol es basa en 4 premisses bàsiques. Uns punts que estan pensats per a poder donar compliment a totes les mesures de seguretat i salut que la situació de la COVID-19 exigeix. 

 

1. Autoresponsabilitat. Totes les persones i col·lectius que formin part, en un o altre sentit, d’una competició hauran d’assumir una autohigiene personal que minvi el risc de contagi. Tothom haurà de presentar una Autodeclaració de responsabilitat certificant que no han estat en contacte estret amb la COVID-19 en els darrers 14 dies (veure annex 1). Aquesta declaració d’autoresponsabilitat tindrà vigència mentre no es digui el contrari.

 

2. Distància de seguretat i ús de mascaretes. Amb tots els condicionants que s’expliquen en els següents apartats (de document base) cal pensar sempre en mantenir la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres i utilitzar obligatòriament l’ús de la mascareta com a mesura de reducció del risc de contagi.

 

3. Grups estables i permanents (GEP) Es considera un GEP aquell grup, equip o parella d’entrenament que per raó d’edat, categoria o criteris tècnics desenvolupin les activitats de forma conjunta i continuada en el temps i cap dels seus integrants hagi presentat simptomatologia clínica de la COVID19 en els darrers 14 dies.

 

4. Concepte de traçabilitat. La traçabilitat ens permetrà en tot moment tenir coneixement de totes les persones que han estat a la instal·lació en una competició i així ser capaços d’emprendre les mesures que calgui per part de les autoritats sanitàries, si és necessari. Això implica que els organitzadors de la competició hauran de tenir un registre de totes les persones que hagin estat en la instal·lació en el marc de la competició. El marc de la competició es considerarà com el termini de temps des de l’obertura de la instal·lació per l’escalfament previ (màxim 2 hores) fins al tancament de la mateixa (màxim 45 minuts), quedant sempre definit per l’organitzador.

 

La Federació Catalana de Natació, per a poder donar compliment als protocols i mesures de salut, ha creat la figura del DELEGAT COVID, aquest serà el/ la responsable del protocol de prevenció dels riscos COVID del club organitzador de la competició. El DELEGAT COVID necessitarà acreditar una formació, a més d’omplir un formulari de declaració autoresponsable i enviar una acta després de cada competició. 

En el següent enllaç les podeu consultar: NORMATIVES ESPORTIVES COVID-19

 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE