FEDERACIÓ – Representació catalana majoritària al Mundial de Budaspest 22

16 juny 2022 | Federació

Divendres 17 de juny Budapest donarà el tret de sortida a un nou Mundial. Enguany, un mundial però posat en calçador al calendari internacional, prèviament Fukuoka havia de celebrar el campionat del Món al maig, però la seva renúncia degut a la incidència de la Covid-19, va fer que la FINA adjudiqués el Mundial a Budapest en dates del mes de juny. Tot i aquests canvis que es van decidir el primer trimestre d’aquest 22, la natació mundial ja es troba a Budapest preparada per debutar, i entre tots ells i elles, un gran nombre d’esportistes catalans integrats en les seleccions estatals. 

 

NATACIÓ ARTÍSTICA: 17 – 25 juny

Les primeres en trepitjar les piscines del Mundial seran les esportistes de natació artística que aquest divendres inicien la competició a les piscines de Szechy. Tot i que la competició d’artística comença el divendres, el debut català no serà fins dissabte amb l’eliminatòria del duet mixt tècnic format pels catalans Pau Ribes del CN Les Franqueses i Emma Garcia del CN Sabadell. I és que la selecció d’artística només competirà en les proves lliures i en el duet mixt tant en lliure com en tècnic. Després veurem a la catalana Iris Tió el dilluns 20 de juny a l’eliminatòria de solo lliure. L’equip no debutarà fins el dimecres 22 amb l’eliminatòria d’equip lliure. Les nedadores catalanes convocades per la selecció són: Abril Conesa i Mireia Hernández del CN Granollers; Berta Ferreras, Paula Ramírez i Iris Tió del CN Kallípolis; Emma Garcia del CN Sabadell; Cecilia Jiménez, Txell Mas i Pau Ribes del CN Les Franqueses. Un total de 9 catalanes, de les 12 convocades.

CALENDARI COMPETICIÓ NATACIÓ ARTÍSTICA
Dissabte 18 juny: Duet Mixt Tèc – Eliminatòria
Dilluns 20 juny: Solo Lliure – Eliminatòria / Duet Mixt Tèc. – Final
Dimarts 21 juny: Duet Lliure – Eliminatòria
Dimecres 22 juny: Equip Lliure – Eliminatòria / Solo Lliure –  Final
Dijous 23 juny: Highlight – Eliminatòria / Duet Lliure – Final
Divendres 24 juny: Duet Mixt LLiure – Eliminatòria / Equip Lliure – Final
Dissabte 25 juny: Duet Mixt Lliure – Final / Highlight – Final

 

NATACIÓ: 18 – 25 juny

La natació es celebrarà a la majestuosa piscina del DUNA ARENA, considerada actualment una de les millors piscines del món, si no la millor. Els nedadors catalans reprensenten el 50% de la selecció estatal. Han estat convocats per la RFEN 8 nedadors i nedadores, dels quals 4 són de clubs catalans: Jèssica Vall del CN Sant Andreu, Carles Coll i Sergio de Celis del CN Sabadell i Alberto Lozano del CE Mediterrani. 

El debut de la natació catalana serà el dissabte 18 de juny amb Alberto Lozano en els 50 papallona i Carles Coll en els 100 m braça. La catalana Jèssica Vall s’estrenarà el dissabte amb els 100 m braça juntament amb Sergio de Celis que nedarà els 200 m lliures. 

CALENDARI COMPETICIÓ NATACIÓ
Dissabte 18 juny: Alberto Lozano 50 papallona / Carles Coll 100 braça
Diumenge 19 juny: Sergio de Celis 200 lliures / Jèssica Vall 100 braça
Dimarts 21 juny: Sergio de Celis 100 lliures
Dimecres 22 juny: Carles Coll i Jèssica Vall 200 braça
Dijous 23 juny: Alberto Lozano 100 papallona
Divendres 24 juny: Jèssica Vall 50 braça
Dissabte 25 juny: 4X100 estils masc. (Coll, de Celis i Lozano)

 

WATERPOLO: 20 juny – 3 juliol

La RFEN ja ha fet pública la llista de convocats i tan en la selecció femenina com en la masculina absolutament tots els convocats i convocades són de clubs catalans, essent la majoria d’ells esportistes nascuts i formats a Catalunya. 

El waterpolo en aquest Mundial es jugarà en 4 piscines diferents durant la fase de grups i després la fase final es traslladarà a dues: Sopron, Szeged, Debrecen i Budapest seran les 4 seus del waterpolo. En el cas de la selecció estatal masculina jugarà enquadrada en el grup C i jugaran a Sopron amb: Canadà, Sud-Àfrica i Itàlia. Les noies jugaran a Szeged en el grup D juntament amb: França, Grècia i Thailand.

CALENDARI COMPETICIÓ WATERPOLO
Dilluns 20 juny: 19.30h FRA – ESP WPF
Dimarts 21 juny: 19.30h CAN – ESP WPM
Dimecres 22 juny: 18.00h ESP – GRE WPF
Dijous 23 juny: 18.00h ESP- RSA WPM
Divendres 24 juny: 18.00 h ESP – THA WPF
Dissabte 25 juny: 18.00h ITA – ESP WPM

Diumenge 26 juny: Creuaments 1/8 final WPF
Dilluns 27 juny: Creuaments 1/8 final WPM
Dimarts 28 juny: Quarts de final WPF
Dimecres 29 juny: Quarts de final WPM
Dijous 30 juny: Semifinals WPF
Divendres 1 juliol: Semifinals WPM
Dissabte 2 juliol: FINALS WPF
Diumenge 3 juliol: FINALS WPM

 

FINA AQUATICS WORLD CHAMPIONSHIP – WEBSITE

DIRECTE TV
 

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE