FEDERACIÓ – SALVEM L’ESPORT. L’esport reclama l’1% dels pressupostos de la Generalitat

22 gen. 2020 | Federació

Dilluns 20 de gener l’esport català va sortir al carrer per a reclamar l’1% del pressupost actual de la Generalitat de Catalunya, actualment en negociació. Això significaria tenir uns pressupostos dignes que garanteixin la supervivència de l’activitat esportiva i el manteniment de la competitivitat de l’esport català en l’àmbit estatal i internacional.

Aquest 2020 sembla que la situació, lluny de millorar, anirà a pitjor, perquè malgrat que es destini la mateixa quantitat de diners a esport en el pressupost, la Generalitat haurà d’assumir les despeses compromeses i no atorgades al llarg del 2019, suposant unes noves retallades de més del 40%.

Des de fa 10 anys, el pressupost de la Generalitat en matèria d’esport acumula retallades de més del 70%, avocant el sector i especialment les entitats sense ànim de lucre a una situació insostenible.

Per això els representants de federacions, clubs, dirigents, esportistes i treballadors d’entitats esportives van concentrar-se davant la seu de la Conselleria d’Economia per reclamar el és JUST i DIGNE per a l’esport.

Aquest és el manifest que es va llegir:

VOLEM L’1% perquè Catalunya està a la cua d’Europa en polítiques públiques esportives i les nostres entitats en pateixen les conseqüències i són condemnades a la precarietat permanent. La majoria de països europeus inverteixen una mitjana de 200 euros per habitant mentre que a Catalunya només 8,14.

VOLEM L’1% perquè l’esport és salut. Les persones que fan esport costen menys diners a la sanitat pública que les que són sedentàries, una mitjana de 350 euros menys que les que no en practiquen, i una societat més esportiva també és una societat més sana i feliç.

VOLEM L’1% perquè l’esport és benestar social. Les polítiques d’integració en l’esport són la millor manera d’integrar els nouvinguts i trencar barreres, sense l’esport no tindrem una societat cohesionada i vertebrada transversalment.

 

esport a europa

VOLEM L’1% perquè l’esport és cohesió social. Els valors de l’esport en infants en edat escolar i joves són molt importants. A MÉS esport, MÉS educació i MÉS valors per una societat millor.

VOLEM L’1% perquè l’esport és projecció internacional. Estem perdent competicions, practicants, esportistes i tècnics d’alt nivell. No ens podem permetre perdre competitivitat a l’estat i en l’àmbit internacional, estem eliminant oportunitats a una generació sencera i és inadmissible.

VOLEM L’1% perquè l’esport és economia. L’esport català representa un 2,1% del PIB català, més de 8000 empreses estan vinculades a l’esport i dóna feina directa a prop de 80.000 persones. Mereix un finançament just, digne i permanent. I també el reconeixement de la seva funció com a quart pilar de l’estat del benestar.

VOLEM L’1% per fer accessible la pràctica de l’esport a tothom. Tenim més de 12.500 clubs sense ànim de lucre, 71 federacions esportives, entitats universitàries, més de 700.000 federats i 3,5 milions de catalans associats als nostres clubs, cal que el govern els doni suport i no els giri l’esquena.

 

evolució esport

 

Avui donem el tret de sortida a un seguit de reivindicacions que continuaran fins que s’escoltin les nostres demandes!

 

Fem de Catalunya un país realment modern i homologable a Europa.

 

SALVEM L’ESPORT! VOLEM L’1%

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE