ARTÍSTICA – Europeu de Budapest, la primera gran competició des del 2019

9 maig 2021 | Nat. Artística

Han passat dos anys des de la última gran competició de natació artística, va ser el Mundial se Gwangju 2019. Dos anys amb una pandèmia pel mig que ha afectat profundament a la societat, però que a poc a poc tot sembla que pot tornar a la normalitat. Prova d’això és aquest espectacular Europeu de Budapest amb una “bombolla” de més de 4000 persones entre esportistes, jutges, voluntaris, delegacions i organització. 

En aquest Campionat d’Europa la natació artística  de casa s’hi juga molt, serà el test previ a la gran competició del mes de juny a Barcelona. El pre-olímpic, la única oportunitat que tindran les de Mayu Fujiki per a poder classificar-se pels JJOO de Tokyo. En el preolímpic només hi ha 3 places i molts equips que les volen: Italia, França, USA, Grècia i Espanya. Així doncs, aquest Europeu serà una prèvia molt important.

 

La selecció estatal debutarà el dilluns 10 de maig amb una final directe de duet tècnic, que el nedaran la catalana Iris Tió i la sevillana Alyssa Ozoghina. Un duet joveníssim que farà una nova coreografia amb la cançó de Proud Mary ambientada amb el Beisbol, un esport que tè molts seguidors al Japó. La següent final serà el diet mixt tècnic amb els catalana Pau Ribes i Emma Garcia amb una coreografia de la pel.lícula els Caçadors de Bruixes ( Hansel i Gretel).

La següent final serà el dimecres 12 de maig, al matí el solo lliure amb Mireia Hernandez i a l tarda la final directe d’equip tècnic, una coreografia que inclou el llenguatge dels signes, essent la primera coreografia inclusiva de la història d’aquest esport. Dijous 13 de maig serà la final de combo. I la última prova serà el divendres 14 se maig amb la final de duet mixt lliure i d’equip lliure.

Una setmana molt intensa de natació artística a on la selecció no competirà ni el solo tècnic, ni et duet lliure ni en Highlight.

 

INFORMACIÓ I RESULTATS

EUROPEAN AQUATICS CHAMPIONSHIPS

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE