NATACIÓ ARTÍSTICA – Pre-olímpic a punt, emoció en estat pur

8 juny 2021 | Nat. Artística

A partir de dijous comencen 4 dies d’emoció en estat pur a la piscina Sant Jordi de Barcelona amb el Pre-olímpic de natació artística i la Super Final de les World Series. Emoció perquè el què està en joc són 3 places olímpiques en equip i 7 en duet. Emoció perquè la selecció estatal es juga el bitllet olímpic en equip a Barcelona. Emoció perquè mai abans la Federació Catalana de Natació havia organitzat una competició d’artística d’aquesta trascedència amb el suport de la RFEN, i emoció perquè passa en aquest any tan especial, l’any del Centenari de la Federació Catalana de Natació.

La competició començarà dijous 10 de juny amb les finals de l’equip tècnic a les 15h. La puntuació de l’equip tècnic serà de vital importància de cara a divendres 11 de juny que a les 15h també es farà la final de l’equip lliure. Les dues puntuacions es sumen i donarà el resultat, perquè els 3 primers equips seran els que es classificaran pels JJOO de Tokyo 2021. Aquesta competició serà brutal amb 5 equips que lluiten per 3 places: Espanya, Itàlia, França, Grècia i USA. L’equip d’Hongria, Corea participaran també a la prova pre-olímpica però sense massa opcions reals a la classificació, mentre que Canadà participarà a la prova de la Super Final.  A més a més, les circumstàncies han fet que la catalana  Andrea Fuentes sigui l’entrenadora de USA i Anna Tarrés la de Grècia, dos dels equips que es juguen la plaça olímpica. 

Dijous 10 de juny després de la final equip tècnic es farà també a les 17 h la final de solo tècnic masculí i també la final de solo tècnic femení i la final del duet mixt tècnic aquesta última a les 19h. Divendres 11 de juny després de la final d’equip lliure,  a les 18h es farà la final de solo lliure que també tindrà la final de solo masculí. 

Dissabte 12 de juny a les 10 h es faran les eliminatòries de duet lliure emmarcades dins el pre-olímpic i a partir de les 17 h les finals tècniques de duet. A les 20.15h es farà la final de Highlight, només inclosa a la Super Final de les World Series. 

Diumenge 13 de juny a les 15h es farà la final de duet lliure, i tornarà a ser una prova clau de cara al Pre-olímpic, perquè la suma del tècnic i del lliure donarà les places pels JJOO de Tokyo 2021 en duet. A les 18 h es farà la final del duet mixt lliure i a les 18.45 h la final de Combo, les dues només incloses a la Super Final de les World Series, 

 

La competició ha de complir la normativa FINA i per tant es farà a porta tancada i en format “bombolla”. Però es podrà veure en directe per TELEDEPORTE amb els comentaris tècnics de Gemma Mengual i per ESPORT 3 (només en directe les proves del pre-olímpic) amb el comentaris tècnics de Clara Basiana

 

TOTA LA INFORMACIÓ DE LA COMPETICIÓ A:

ARTISTIC SWIMMING SUPER FINAL AND OLYMPIC QUALIFICATION

Compartir:

Notícies Relacionades

Patrocinadors


Turbo
DS

Institucions


Esportcat
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
UFEC

Col·laboradors


Johan Cruyff Institute
Museu Olímpic
ASISA
LA DOOBLE